hírek

Tizenkétmilliárdos fejlesztés - Egészségünkre!

Magyarország egyetlen népegészségügyi kara - stílszerűen szólva - közvetlen régiója és az ország pulzusán tartja az ujját. A Debreceni Egyetemen működő fakultás nemrég arról számolt be, hogy az elmúlt években lényegesen javultak az észak-alföldi és észak-magyarországi régió halálozási - más nézőpontból: életben maradási - mutatói. A javulás az egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrumában megvalósult tizenkétmilliárd forintos fejlesztésnek, az Auguszta programnak is köszönhető.
2012.04.13. Hírek

Huntington-kór mellett ritkább a rák

Úgy tűnik, valamiféle védettséget élveznek a daganatos betegségekkel szemben a Huntington-kórban szenvedő emberek, mert körükben jóval kisebb a rák kockázata - állapították meg svéd kutatók a The Lancet Oncology című szakfolyóiratban közzétett tanulmányukban.
2012.04.13. Hírek

Nem használ a szívnek a halolajkapszula

A halban található omega-3 zsírsavak állítólag védik a szívet és az érrendszert azáltal, hogy gátolják a gyulladások kialakulását és az érelmeszesedést. A halolajkapszulák azonban mégsem védenek a szívbetegségek kialakulásától - vélik dél-koreai kutatók.
2012.04.13. Hírek

Negyedmilliárdos fejlesztés a mosonmagyaróvári kórházban

Felújítja egyik, 27 ágyas rehabilitációs részlegét, valamint felfrissíti eszközparkját a mosonmagyaróvári Karolina Kórház abból a 237 millió forintból, amelyet 11 másik nyugat-dunántúli egészségügyi intézménnyel konzorciumban pályázva nyert el - közölte az MTI érdeklődésére Vermes Tamás főigazgató-főorvos.
2012.04.13. Hírek

A kutatók több mint 500 gént azonosítottak a pancreas carcinomával kapcsolatban

Egy nemzetközi kutatócsoport, több mint ötszáz olyan gént azonosított, amelyek hozzájárulhatnak a hasnyálmirigyrák kialakulásához. A nagyon magas halálozási ráta (öt év után húsz páciensből csak egy marad életben) hátterében az egyik fontos tényező az, hogy nem létezik olyan genetikai szűrési módszer, amivel időben felfedezhető lenne a betegség.
2012.04.13. Hírek