hírek

Medical Tribune Konferencia beszámoló - „Adatvédelem az egészségügyben”

Az egészségügyi ellátás során összegyűjtött adatok különösen érzékenyek, így ezek kezelésére, felhasználására kiemelt figyelmet kell fordítani. Szem előtt kell tartani a páciens jogait, emellett a gyógyítási, a szakpolitikai irányítási, a kutatási, ezáltal az össztársadalmi érdekeket, ugyanakkor a betegek adatait sokszor tudtukon kívül továbbítják, használják.
2012.04.12. Hírek

Startol a gyorsabb segélynyújtás

Belátható időn belül a jelenleginél sokkal gyorsabb lehet a segítségnyújtás, s idővel kivezetik a jelenlegi 104, 105, 107-es számokat, helyüket a 112 veszi át. Az ezt szolgáló Egységes Segélyhívó Rendszer (ESR-112) megvalósításához szükséges közbeszerzési pályázatok hamarosan megjelennek
2012.04.12. Hírek

Négy kórház lehet állami Baranyában

Május első napjától várhatóan állami tulajdonba kerül a komlói, a mohácsi, a szigetvári kórház, illetve a siklósi kórház esetében az önkormányzatok tulajdonrésze.
2012.04.12. Hírek

HIV elleni vakcina lehetőségét adhatja egy új felfedezés

A The Scripps Research Institute kutatóintézet tudósai meglepő felfedezést tettek egy HIV antitest működéséről. A Science Expressben közzétett adatok rávilágítanak a HIV gyenge pontjára, és hogy melyik irányban kellene folytatni a gyógymódok fejlesztését.
2012.04.12. Hírek