hírek

Koleszterintérkép: 36 ország atlasza

Nemzetközi koleszterintérképet készítettek amerikai kutatók 36 országról: meglátásuk szerint a szegényebbek és gyengébb egészségügy szolgáltatással bírók lakosságának magasabb a koleszterinszintje, a tehetősebbeké alacsonyabb.
2012.04.11. Hírek

Doxil hiány miatt Lipodox

Válaszként a Doxil (doxorubicin hydrochloride liposome injekció) kritikus hiányára, az FDA mérlegelés után azonnali hatállyal jóváhagyta a Sun Pharma Global által gyártott Lipodox bevitelét és forgalmazását az Egyesült Államokban.
2012.04.11. Hírek

Veszélyben a 2012-es chipsadó-terv?

Az eddigi befizetéseket figyelembe véve nem biztos, hogy teljesül a népegészségügyi termékadó 2012-es előirányzata. Ha ez a forgatókönyv valósul is meg, a büdzsé bevételi oldala meg sem érzi majd.
2012.04.10. Hírek

Állami kórházak vezetése - Máris vissza kellett vonni a pályázatokat

Alighogy kiírták, máris kénytelenek voltak visszavonni négy, állami tulajdonban lévő kórház főigazgatói és gazdasági igazgatói posztjára kiírt pályázatot. Ezek az intézmények ugyanis gazdasági társasági formában működnek, így hiába tulajdonosuk az állam, vezetői álláshelyeiket nem pályáztathatja meg.
2012.04.10. Hírek

Emlékeztető lista betegeknek

A krónikus betegségben szenvedők sokat tehetnek azért, hogy állapotuk ne romoljon, ritkán kerüljenek vissza a kórházba, azáltal, hogy igyekeznek minden orvosi tanácsot betartani. Amerikai klinikák a szívelégtelenség miatt kezelt páciensek segítésére klasszikus módszert választottak: a kórházból hazamenő betegek emlékeztető listát kapnak arról, hogy mire figyeljenek odahaza.
2012.04.10. Hírek