hírek

Kevesebb kemoterápiát és vizsgálatot javasolnak

Több vezető amerikai orvostársaság sürgette szerdai közleményében, hogy a csekélyebb egészségügyi problémákkal jelentkező pácienseknél kevesebb orvosi vizsgálatot végezzenek, és azt is, hogy az előrehaladott rákbetegeknél kevesebb agresszív kezelést hajtsanak végre, csökkentve ezzel a költségeket.
2012.04.06. Hírek

Testmozgással a pánikrohamok ellen

Az intenzív testedzés segíthet leküzdeni a pánikrohamokat. Szakértők szerint a pánikra hajlamos emberek is képesek higgadtak maradni, ha rendszeresen intenzív testmozgást végeznek.
2012.04.06. Hírek

Az A-vitamin csökkenti a melanóma kockázatát

Egy új, amerikai tanulmány szerint lehetséges, hogy az A-vitamin szedése csökkenti a melanóma kialakulásának kockázatát. Ugyan túl korai volna javasolni az A-vitamin bevitelt, hogy ennek az esélyét csökkentsük, hiszen az A-vitamin toxikus lehet, ha túladagolják.
2012.04.05. Hírek

Abszurd helyzet állhat elő az egészségügyben

Nagy az izgalom a szakdolgozók körében. A kormány által nemrég kihirdetett béremelés viszonylag számottevő jövedelemkiegészítéssel kecsegteti az állami szférában dolgozó szakdolgozók legalacsonyabb fizetésű körét. Az ő alapilletményük nettó akár 12-15 ezer forinttal is emelkedhet júliustól.
2012.04.05. Hírek

Megoldások a férfi menopauzára

A férfiaknál, a középkort elérve az andropauza során csökken a Leydig sejtek száma és az androgén termelés. Az andropauza hasonló, mint a nőknél a menopauza.
2012.04.05. Hírek