hírek

Az egészségügy elbukta a többletpénzeket

Erre az évre már nem számolhatunk az egészségügyi rendszer átalakításból - annak csúszása miatt - származó, lényeges plusz forrásokkal - vélekedett Dózsa Csaba egészségügyi közgazdász.
2012.04.04. Hírek

Mérséklődhet az orvosok elvándorlása

Nemrégiben született meg a bejelentés, mely szerint 86 ezer egészségügyi dolgozó számolhat béremeléssel. A bruttó 350 ezer forintig kereső orvosok bruttó 65 ezer, a 450 ezer forint fölött keresők bruttó 10 ezer forint plusz jövedelemre számíthatnak.
2012.04.04. Hírek

A kadmium és az ólom rontja a termékenységet

A kadmiumot elemekben használják, fém és műanyag bevonatokban, de a leggyakrabban a dohányfüst belégzésével jut a szervezetbe. Az ólom az Egyesült Államokban leggyakrabban a régi házak festékeiből, az ólommázas cserepekből és a vele szennyezett ételekből vagy ivóvízből juthat az emberi szervezetbe.
2012.04.04. Hírek

Üzleti stratégiaváltás, innováció és Drimpy.com – Interjú Rob Halkes-szal (2. rész)

Rob Halkes több mint 20 éve egészségügyi és gyógyszeripari tanácsadóként dolgozik. Meglátása szerint a gyógyszeripari cégek sikeres működésének kulcsa a rugalmas stratégia kialakítása, illetve az innovatív megoldások alkalmazása. Interjúnkban online projektjéről, a Drimpy.com weboldalon működő betegközösségről és a gyógyszeripar aktuális trendjeiről kérdeztük.
2012.04.04. Hírek

Hajbeültetéshez lábszőrzet

Az Archives of Dermatology-ban publikált tanulmányában Dr. Sanusi Umar arról ír, hogy az alsó végtagon található szőrtüszők ideálisak a hajhagymák pótlására.
2012.04.03. Hírek

Gyógyszergyári orvosi promóció – merre tovább?

A hazai gyógyszeripar igazán eseménydús évet tudhat maga mögött, és várhatóan 2012 is tartogat majd új kihívásokat. Az egészségügy reformjának lépéseit összefoglaló Semmelweis illetve Széll Kálmán tervek számos olyan intézkedést vezettek be, illetve kezdeményeztek, amelyek alapjaiban alakítják át az egészségügyi, gyógyszeripari vállalatok belső működését és marketing stratégiáját egyaránt.
2012.04.03. Hírek