hírek

Amerikában perlik az Egist

Perbe fogta az Egist az AstraZeneca (AZ) az Egyesült Államokban. Az illetékes bíróság ugyanis – a svéd–brit gyógyszergyártó kérésére – bevonta az Egist is az AZ és a Watson Laboratories között folyamatban lévő szabadalmi perbe.
2012.04.03. Hírek

A csilipaprika újabb előnyére derült fény

A csilipaprika újabb csodát ígérhet orvosi szempontból is, nem csak a kulináris élvezetek terén. Kutatók szerint a csípős kis növény óvja a szívet a fejlett világ első számú gyilkosával szemben. Az eredményeket az Amerikai Kémiai Társaság (ACS) 243. nemzeti találkozóján tették közzé.
2012.04.03. Hírek

Nem védik a gyermekeket megfelelően a fényvédőkrémek

Egy új tanulmány szerint a gyerekek, mivel nem megfelelő mennyiséget használnak a napvédő krémekből, közel sincsenek olyan faktorú védelemmel ellátva a napsugárzás ellen, mint ahogy azt a termékeken megjelenítve láthatjuk. Szerencsére bizonyos termékek adagolói segítenek a megfelelő mennyiségben, helyesen alkalmazni a krémeket.
2012.04.03. Hírek

Fiatalkori alkoholproblémák vizsgálata

Egy egyszerű, háromkérdéses, kérdőív az alkoholfogyasztásról felfedi, mely fiataloknak vannak alkoholproblémái, közölték egy online tanulmányban, a Pediatrics weboldalán.
2012.04.02. Hírek

Ártalmas a mammográfia?

Angol kutatók szerint tíz év után a mammográfiás szűrés lehetséges, hogy többet árt a nőknek, mint amennyit használ.
2012.04.02. Hírek

A tesztoszteron egocentrikussá tesz

A University College London vizsgálata szerint tesztoszteron hatására hajlamosak vagyunk túlértékelni saját véleményünket, ugyanakkor kevesebb hajlandóságot mutatunk a csoporton belüli kooperációra. A vizsgálat eredménye arra is rávilágít, a domináns egyének miként befolyásolják a csoportok döntéseit.
2012.04.02. Hírek

Mégsem élhetünk addig, mint eddig feltételeztük

A chicagói egyetem demográfusai nemrégiben publikálták új kutatások beszámolóját a North American Actuarial Journal hasábjain, amelyben kifejtik, hogy a hosszú ideje uralkodó feltevés, miszerint az amerikai populáción belül a mortalitási arány egyre jobb 80 éves kor felett, nem állja meg a helyét.
2012.04.02. Hírek

Nincs több pénz az egészségügyre

Belátható időn belül az egészségügyre több pénz nem lesz, s az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) tagvállalatai felé fennálló maradék tartozások kintlévőségeinek kifizetése sem várható néhány hónapon belül, csak akkor, ha az átalakulással sikerül feltárni a rendszer tartalékait − mondta az OSZ tegnapi közgyűlésén Beneda Attila, az egészségügyi államtitkárság kabinetfőnöke.
2012.04.02. Hírek