hírek

Évekig életben tartja a szívbetegeket az új koszorúér ballon

Megelőzi az ér visszaszűkülését az a gyógyszert kibocsájtó ballon, amelyet a szívinfarktus veszélye miatt ültetnek a koszorúérbe. Az életmentő technikai újítást ismertető tanulmányt, az Amerikai Szívgyógyász Kollégium: Cardiovascular Interventions szakfolyóirata közölte.
2012.04.02. Hírek

Abszurd: hozzánk is jöhetnek a munkanélküli brit orvosok

Több tízezer brit orvos és orvostanhallgató kényszerülhet külföldi munkavállalásra a brit állami egészségügyben kialakuló "orvostúlkínálat" miatt - írta a szombati Financial Times, amely szerint a nagy-britanniai foglalkoztatásból kiszoruló brit orvosok egyik célállomása Kelet-Európa lehet.
2012.04.02. Hírek

Nincs még nyugalom az egészségügyben a bérek körül

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és Papp Magor, a Magyar Rezidensszövetség elnöke ünnepélyesen közösen darálta le Az élhető magyar egészségügyért mozgalom letétbe helyezett orvosi felmondóleveleit. Új fejezet veszi kezdetét a mozgalomban, ami már nem a felmondólevelek gyűjtésére, hanem a konstruktív és felelősségteljes munkára irányul − mondta Papp Magor a levelek ledarálása közben.
2012.04.02. Hírek

A körülmetélés csökkentheti a prosztatarák kialakulásának esélyét

Egy új tanulmány szerint azok a férfiak, akiket körülmetéltek, kevésbé hajlamosak a prosztatarákra. A Cancer-ben publikált új tanulmány készítői azt feltételezik, hogy azért csökken a prosztatarák kockázata, mert a körülmetélt férfiak számos nemi betegséget nehezebben kapnak el, amik kapcsolatba hozhatók a prosztata daganat kialakulásával.
2012.04.01. Hírek

Epekő eltávolítás cholecystectomia nélkül

Több mint száz éven át az epekövet az epehólyaggal együtt távolították el. Egy új – Kínában kifejlesztett – endoszkópos eszköz alkalmazásával viszont cholecystectomia nélkül is eltávolíthatóak lesznek a kövek és egyéb léziók, feleslegessé válhat sok esetben a teljes szerv eltávolítása
2012.04.01. Hírek