hírek

Az urán nem csak rákot, hanem szívrohamot is okoz

Radioaktív uránnal vagy plutóniummal dolgozó orosz vagy angol szakemberekről már korábban is igazolták, hogy gyakrabban kapnak rosszindulatú daganatokat, mint az átlag népesség, ám most francia szakemberek azt is kimutatták, hogy ezek az anyagok szívhalált is okozhatnak
2012.03.31. Hírek

Üzleti stratégiaváltás, innováció és Drimpy.com – Interjú Rob Halkes-szal (1. rész)

Rob Halkes több mint 20 éve egészségügyi és gyógyszeripari tanácsadóként dolgozik. Meglátása szerint a gyógyszeripari cégek sikeres működésének kulcsa a rugalmas stratégia kialakítása, illetve az innovatív megoldások alkalmazása. Interjúnkban online projektjéről, a Drimpy.com weboldalon működő betegközösségről és a gyógyszeripar aktuális trendjeiről kérdeztük.
2012.03.31. Hírek

A fekete tea csökkenti a vérnyomást

Az Archives of Internal Medicine lapjain publikált ausztrál kutatás eredménye szerint legalább napi 3 csésze fekete tea rendszeres fogyasztásával a vérnyomás szint átlagosan 2-3 ponttal csökkenthető.
2012.03.31. Hírek

Autizmust is okozhatnak egyes vegyszerek

A Journal of Autism and Developmental Disorders című szakmai folyóiratban közölt pilot tanulmány összefoglalója alapján, bizonyos munkahelyi ártalmak a születendő gyermek mentális egészégét is befolyásolhatják, többek közt az autizmus rizikóját is növelhetik.
2012.03.31. Hírek

Töredékére csökkent a praxisok értéke

Mint ismeretes, Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a napokban jelentette be, hogy 86 ezer, egészségügyben dolgozó orvos és szakdolgozó kap alapbéremelést január 1-ig visszamenőleg. Az alapellátásban dolgozók — vagyis a háziorvosok, fogorvosok, asszisztensek, valamint a védőnők — azonban kimaradtak ebből a körből.
2012.03.31. Hírek

A bilaterális cochleáris implantátumok javítják a siket gyermekek beszédkészségét

Súlyosan hallássérült gyermekek esetében, bilaterális cochleáris implantátumok alkalmazásával szignifikánsan jobb eredmény érhető el a beszédkészség fejlesztésében, mint szimpla implantátumokkal, továbbá a két implantáció közti intervallum szűkítése további pozitív hatást gyakorol a gyermekek beszédképességére. - olvasható az Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine egyik jelentésében.
2012.03.30. Hírek