hírek

Háziorvosi helyiségekre és temetőkre sem kell telekadót fizetni

A háziorvosi ellátást kiszolgáló helyiségekre és a temetőkre is kiterjesztik a telekadó-mentességet - közölte Kósa Lajos Fideszes országgyűlési képviselő az MTI-vel. A politikus megerősítette: a végszavazás előtti egységes javaslatot terjesztett be az Országgyűlésnek a telekadóval kapcsolatban.
2012.03.30. Hírek

Központosítás vár a hazai szakrendelőkre

Nem hagyja a régiben a járóbeteg-szakellátást sem az egészségügy szerkezetének átalakítása. Az újjászervezésnek is nevezhető folyamat révén a szakrendelők a jövőben már megváltozott struktúrában és állami irányítással működnének. Az elképzelésről megoszlanak a vélemények.
2012.03.30. Hírek

Minden főigazgatónak kötelező lesz a próbaidő

A GYEMSZI a főigazgatói és a gazdasági igazgatói feladatok ellátására 2012. március 31-ig pályázatot ír ki, a felhívás megjelenése pénteken várható az Egészségügyi Közlöny, a Nemzeti Közigazgatási Intézet (NKI) és a GYEMSZI honlapján, adott tájékoztatást az Egészségügyért Felelős Államtitkárság.
2012.03.30. Hírek

Megkezdte munkáját a fenntartható egészségügyi rendszerek kialakításán dolgozó uniós munkacsoport

Megkezdte munkáját az az európai uniós munkacsoport, amely magyar irányítás alatt a "modern, alkalmazkodóképes és fenntartható" egészségügyi rendszerek kialakítását célzó elemző folyamat munkáját alapozza meg - jelentette be Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön Brüsszelben.
2012.03.30. Hírek

Öröklődő betegségek génhiba nélkül

Az EPFL és a genfi Egyetem kutatói felfedezték azt a genetikai mechanizmust, ami az ujjaink formálódását irányítja. A feltárt új mechanizmus segíthet megérteni azon öröklődő rendellenességeket, mint például a Kantaputra szindróma, melyek esetében a gének teljesen normálisnak tűnnek.
2012.03.30. Hírek

Itt a titkos cafeteria-tipp - adó- és járulékmentesen

Ha a vállalatok élnek a cafeteria-szabályozás által nyújtott lehetőséggel, sok munkavállaló kaphat magánrendelőkben vagy akár állami kórházakban magánbiztosítói alapon ellátást. Kérdés, hány biztosító tud kínálni a vállalatok számára megfelelő áron megfelelő termékeket.
2012.03.30. Hírek

Almahéjjal a colitis ellen

„Minden napra egy alma, az orvost távol tartja!”, szól a mondás és a Journal of Leukocyte Biology-ban közzétett tanulmány ezt csak még inkább alátámasztja.
2012.03.30. Hírek

Kinek? Mennyit? - béremelési körkép

Praktizáló szakdolgozóként a teljes alapellátói kör, így a 6800 háziorvos is kimarad az egészségügyi béremelésből, viszont a házi gyermekorvosok áprilistól több pénzt kaphatnak.
2012.03.29. Hírek