hírek

Ismét fölfedezhetik az Egist

A biológiai gyógyszerek piacán való megjelenés ismét izgalmassá teheti a befektetők szemében az Egist, amely egyre több kelet-közép-európai piacán szembesül az állami költséglefaragások hatásaival és az olcsó ázsiai generikus-gyártók versenyével.
2012.03.26. Hírek

Szent-Györgyi-konferencia - Évente egymillió hirtelen szívhalál

A nyugati világban évente egymillió ember halálát okozhatja hirtelen szívhalál, a hozzá vezető okok közül sokat ismerünk, tudásunk azonban korántsem teljes - indokolta Varró András professzor, a szegedi Szent-Györgyi-konferencia kardiológiai szekciójának vezetője, hogy miért éppen a hirtelen szívhalál témáját állították a tanácskozás középpontjába.
2012.03.26. Hírek

Nincs mire felírni a gyógyszert

Egy közbeszerzési vita miatt leállt az orvosi vények nyomtatása az országban, és leghamarabb a jövő héten kezdődhet újra a papírok gyártása és postázása. Több orvos is panaszkodik arra, hogy elfogytak az eddig kapott vények, és nincs mire felírnia a gyógyszereket.
2012.03.26. Hírek

Az operazene immunmoduláns hatást vált ki

A zene a II. világháború óta helyet vívott ki magának a gyógyításban: tudták, hogy csökkenti a stresszt, fokozza a komfort és a relaxáció érzést, eltereli a figyelmet a fájdalomról, és javítja a klinikai terápia eredményeit.
2012.03.26. Hírek

Vitatkoznak a háziorvosok bérezéséről

Úgy tűnik, egységes a háziorvosok álláspontja abban, hogy jövedelmi helyzetük sürgősen javításra szorul. Abban viszont nem, miként reagáljanak arra a tényre, hogy a béremelésből kimaradtak, mert az most csak az alkalmazott orvosokra vonatkozik.
2012.03.26. Hírek

Forradalmian új módszer a magas vérnyomás kezelésére

A magas vérnyomás csökkentésének forradalmian új, műtéti eljárással történő módját próbálták ki szlovák orvosok Pozsonyban. Az új gyógymód azoknak a magas vérnyomással küszködőknek nyújt új reményt, akiknek például nem jelenthet megoldást a hosszú gyógyszeres kezelés.
2012.03.26. Hírek

Egyre több a mindennek ellenálló baktérium

A közegészségügy komoly kockázati tényezőjévé lépett elő Kínában az antibiotikum-rezisztencia, egyre nagyobb arányban találnak olyan baktériumokat a betegekben, amelyek ellenállnak az antibiotikumoknak – derült ki a kínai egészségügyi minisztérium kutatásából.
2012.03.26. Hírek

Műtét nélkül kezelnék a prosztata-megnagyobbodást

Áttörést jelenthet a prosztata-megnagyobbodás kezelésében egy új eljárás, amelynek során a prosztata vérellátását katéteren keresztül adagolt szemcsékkel zárják el, így az érintett terület magától összezsugorodik.
2012.03.26. Hírek

Mozgópatika Magyarországon

Március 10-én a tiszti főgyógyszerész elismerő jóváhagyásával átadásra került az ország első mozgó fiókgyógyszertára. A furgonba épített patika olyan kistelepülések gyógyszerellátását hivatott megoldani, amelyek nem rendelkeznek közforgalmú gyógyszertárral.
2012.03.25. Hírek