hírek

Generációkon át károsítanak a környezeti mérgek

Az élőlény DNS-e nem változik, de a vegyület megváltoztatja azt a módot, ahogyan a gének ki- és bekapcsolnak, vagyis epigenetikus hatást idéz elő, mondja Michael Skinner, a Washingtoni Állami Egyetem molekuláris biológusa. A környezetet mérgező vegyületek nem csak a exponált élőlényre vannak negatív hatással, de három generáción át érintik az utódait is.
2012.03.24. Hírek

Aerobikkal az abdominális zsírszövet ellen

A Duke University Medical Center kutatói az aerobic és a rezisztencia tréning összehasonlításakor megállapították, hogy a két edzésmódszer közül az aerobik jóval hatékonyabbnak bizonyult az abdominális zsírégetés során.
2012.03.23. Hírek

Rejtélyes zombijárvány Közép-Afrikában

A tudományos elnevezés híján bólogatókórnak nevezett betegség eddigi legnagyobb kitörését regisztrálta az egészségügyi világszervezet Ugandában. A betegség a nevét a fertőzöttek jellegzetes, kontrollálatlan fejrángásairól kapta, az orvosok egyelőre a kórokozót sem ismerik, és gyógymódjuk sincs rá.
2012.03.23. Hírek

Meglepő kutatás: idő előtt meghalnak, akik vitaminokat szednek

A vitaminokat és táplálékkiegészítőket fogyasztó emberek nagyobb valószínűséggel halnak meg egy adott időn belül, mint azok, akik nem élnek ezekkel a készítményekkel. Ez derült ki egy finn kutatásból, mely alátámasztja a témával foglalkozó amerikai vizsgálatok eredményeit. A kutatás anyagát az Archives of Internal Medicine közölte le.
2012.03.23. Hírek

Az egészségmegőrzés jó üzlet a magyar szállodák szerint

Egyre bővül azoknak a wellness szállodáknak a száma Magyarországon, amelyek orvosi felügyelet alatt zajló Medical Wellness szolgáltatásokat is kínálnak. A lényeg a betegségmegelőzésen van, amelynek az igényét szeretnék elterjeszteni a magyar emberek közt, akiknek nem a prevenció a harmadik nevük.
2012.03.23. Hírek