hírek

Sikerült elérni a szlovák orvosbérek felét

Szlovákiában egy kezdő orvos fizetése 1400 euró, Németországban 3800, Dániában közel 6000 euró - a magyar rezidensek fizetése a kedden bejelentett közel 50 százalékos béremeléssel 700 euróra, azaz bruttó 200 ezer forintra emelkedik. Ennek a bérnek kellene olyan vonzónak lenni, hogy a fiatal magyar orvosok itthon maradjanak.
2012.03.23. Hírek

A MEOSZ kéri az érintetteket, hogy jelentkezzenek felülvizsgálatra, mert májustól elveszíthetik az ellátásukat

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége felhívja a figyelmet arra, hogy 2012. március 31-ig mindenkinek jelentkeznie kell felülvizsgálatra, aki tavaly év végéig nem töltötte be az 57. életévét és III. csoportos rokkantsági vagy baleseti rokkantsági nyugdíjas volt, illetve rendszeres szociális járadékot kapott, különben májustól végleg elveszíti az ellátását.
2012.03.23. Hírek

Így változik a fekvőbeteg-ellátás

Május 1-vel 43, év végével további 10 intézményt vesz át adósságaival együtt az állam. A tervezet szerint az országos és a térségi várólistákat év végéig kell létrehozni, az intézmények egészségügyi szakellátási kötelezettségeiről 2012. július elsejei hatálybalépéssel, szakértői vélemények figyelembevételével döntenek.
2012.03.23. Hírek

Kezdődik a tavaszi pollenszezon

Már most 7-8 allergén fa virágzik egyszerre, néhány héten belül pedig elindul a nyír, a gyertyán, a tölgy, a fenyőfélék, a bükk, a dió és a platán pollenszórása is. Áprilisban, a tavaszi szezon csúcsidőszakában akár 15 fa virágpora lesz jelen egyszerre a levegőben.
2012.03.23. Hírek

Megvan a kórházak államosításának terve

Május elsejével negyvenhárom, majd 2013. január elsejével további tíz kórházat venne át a települési önkormányzatoktól az állam - derül ki a kormány honlapján csütörtökön közzétett törvénytervezetből.
2012.03.22. Hírek

Túlzóak a háziorvosokkal szembeni elvárások

A GfK Hungária háziorvosi praxisok körében végzett felmérése szerint az alapellátásban dolgozó orvosok munkájukban magányosnak érzik magukat és hiányolják a szakmai irányítást, támogatást. Az elvárásokat túlzónak érzik, hiszen egyszerre kell orvosként és menedzserként helytállniuk. Erre a helyzetre szolgálhat megoldásként a praxisközösségek működtetése, mely a feladatok és a tapasztalatok megosztására alapulva emelheti az alapellátás színvonalát.
2012.03.22. Hírek

Érzékenyeknél méhgyulladást okozhat a BPA

A Cincinnati Egyetem kutatói annak akartak utánajárni, hogy mekkora - a táplálékból felvett - ösztrogénkoncentrációnál lehetséges a reprodukció, eszükbe sem jutott az a lehetőség, hogy a BPA különleges hatással lehet a reprodukcióra vagy a termékenységre, és hogy az egyes állatok különbözhetnek érzékenységüket illetően.
2012.03.22. Hírek