hírek

Tárgyalják Réthelyiék beadványát

Ma tárgyalja a bíróság a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) által novemberben benyújtott keresetet a Magyar Orvosi Kamara (MOK) tagfelvételi eljárásával kapcsolatban.
2012.03.22. Hírek

Új hatékony készítmény fejtetű ellen

A Sanofi Pasteur U.S. sajtóközleménye szerint az FDA a napokban hagyta jóvá a Sklice nevű, kifésülést nem igénylő, új készítményt, amely 10 perces hatóidő alatt, eredményesen, ugyanakkor a felhasználó számára kíméletesen pusztítja el a fejtetveket.
2012.03.22. Hírek

Az idősebb nők elégedettebbek szexuális életükkel

A The American Journal of Medicine januári számában megjelent beszámoló szerint a szexuálisan aktív, idősebb nők körében, nem a vágy a nemi aktus elsődleges motivációja, a nők szexuális elégedettsége az életkor előrehaladtával a szexuális aktivitástól függetlenül nő.
2012.03.22. Hírek

Újdonság a fogamzásgátlásban

Már hazánkban is elérhető a kombinált orális fogamzásgátlók legújabb generációjának képviselője, amely egy innovatív, egyedi hormonkombináció segítségével fejti ki hatását. A Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság és a Magyar Védőnők Egyesülete konferenciáján bemutatott új készítmény a klinikai vizsgálatok eredményei alapján megbízható és kényelmes megoldást kínál a családtervezéshez.
2012.03.21. Hírek

Másfél milliós fizetés a nagy kórházakban

Március végéig írják ki azokat a pályázatokat, amelyekkel lecserélik vagy megújítják az összes fővárosi és megyei kórház igazgatóját és gazdasági igazgatóját. Az állam az év elejétől vette át a 12 budapesti és 34 megyei fenntartású kórház fenntartását.
2012.03.21. Hírek

Inkább az abortusz, mint a támogatott fogamzásgátlás?

Ameddig az USA-ban arról folyik a vita, hogy a munkavállalók egészségbiztosítása fedezze-e a női dolgozók fogamzásgátlóinak költségeit, számos nyugati országban pedig már ingyenes a termékek kiváltása, nálunk a prevenciót illetően nincsen hatékony állami szerepvállalás. A terhesség-megszakítások számát tekintve ugyanakkor még mindig az élen járunk.
2012.03.21. Hírek

Ha betartjuk a 7 pontot, tovább élhetünk

Azok az emberek, akik követik a kardiovaszkuláris egészségre vonatkozó 7 előírást, sokkal kisebb eséllyel halnak meg, mint akik nem tesznek eleget a javaslatoknak, vagy csak néhányat tartanak be közülük - írja egy új tanulmány, mely 45 ezer felnőtt amerikai ember bevonásával készült.
2012.03.21. Hírek

Génmutáció okozhatja az elhízást

A kutatók rájöttek, hogy bizonyos génmutáció miért okozhat elhízást. Egereken végzett vizsgálat során ugyanis rájöttek, hogyha valaki ezzel a génmutációval él, akkor a szervezet nem küldi a „ne egyél” üzenetet az agyba.
2012.03.21. Hírek