hírek

A nők szíve szívósabb, mint a férfiaké

Ha bármilyen betegség következtében romlik a szív teljesítménye, szívelégtelenség alakul ki, egy új vizsgálat igazolta, hogy a női szív ugyanolyan mértékű károsodás esetén is jobban bírja a megpróbáltatásokat, mint az erősebb nem tagjaié.
2012.03.20. Hírek

A magas vérnyomás makacs kockázat

A magas vérnyomással kezelt betegek két százaléka nem reagál a rendelkezésre álló kezelési módszerekre - mutatta ki két amerikai egészségbiztosító közös vizsgálata. A kétszázezernél is több beteg négy évig tartó vizsgálatának eredményeit a Circulation szakfolyóirat legújabb száma közölte.
2012.03.20. Hírek

A fogorvosnál ingyen szólhat a zene, a szállodákban viszont nem

A magánrendelőjében ingyenesen hangfelvételeket sugárzó fogorvos nem valósít meg "nyilvánossághoz közvetítést" az uniós jog értelmében, ezért az ilyen sugárzás nem jogosítja díjazásra a hangfelvétel-előállítókat - mondta ki a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság.
2012.03.19. Hírek

Nem kapnának adómentességet a magánorvosok?

A parlamenti tárgyalások egyik központi témája volt a hét során az adómentesség kérdése. Az országházban már kedden elkezdték tárgyalni azt a tervezetet, amely teljes egészében száműzné az egészségügyet az építményadó hatálya alól, holott két és fél hónappal korábban a kormány éppen a határozat ellenkezőjét szavazta meg.
2012.03.19. Hírek