hírek

Egészséges újszülöttet hagytak a nagykanizsai kórház inkubátorában

Egészséges újszülöttet helyeztek el szerda reggel a nagykanizsai kórház babamentő inkubátorában, annak működése óta először - tájékoztatta Fröhlich Klára, a Kanizsai Dorottya Kórház sajtóreferense az MTI-t. Bátorfi József főigazgató később azt közölte: a kislánynak a kórház nevét adják.
2012.03.14. Hírek

Alig 120 ezer egy kezdő orvosnak

A diploma nem biztosít azonnali elhelyezkedési lehetőséget, de az átlagnál magasabb bért igen – csakhogy nem mindenkinek. Az elmúlt hetekben többször hivatkoztak egy felmérésre, amelyből azt a cseppet sem meglepő tényt szűrték le több híradásban: egyetemi diplomával magasabb bért lehet elérni, mint középiskolai végzettséggel.
2012.03.14. Hírek

A patikák is megúszhatják az építményadót

Egyre kínosabb történet kerekedik abból a jogszabálymódosításból, amely idén januártól lehetővé tette, hogy az önkormányzatok egészségügyi, szociális és oktatási intézményekre építményadót vethessenek ki. Miután Kósa Lajos az egészségügyi ingatlanok esetében már visszavonulót fújt, egy kereszténydemokrata egészségpolitikus tovább bomlasztaná a módosítást.
2012.03.14. Hírek

Az egészséges életmód határozza meg a jó életkilátásokat

A japánok a leghosszabb életű emberek a Földön, ezt sokan genetikai okokkal, különlegesen stresszmentes körülményekkel magyarázzák. Bizonyos, hogy ezek a tényezők is szerepet játszhatnak ebben, de egy nagyszabású japán vizsgálat egyértelműen igazolta, hogy az ázsiai szigetországban is annak jók az életkilátásai, aki egészséges életmódot folytat.
2012.03.14. Hírek

Mennyi idő kell az agyrázkódás utáni regenerációhoz?

Kutatók szerint az agyrázkódást szenvedett embereknél a fizikai felépülés tovább is eltarthat, mint ahogy a tipikus fejsérülésből származó tünetek eltűnnek. Egy teszt, amely méri az agy és a fizikai reakció között lévő kapcsolatot, segíthet fejleszteni az agyrázkódást szenvedett emberek kezelését.
2012.03.14. Hírek

Az amerikai sebészek 15 százalékának vannak alkoholproblémái

Egy új, nemzetközi felmérés szerint az alkoholproblémák komoly gondot jelentenek az amerikai sebészek között. Az online, anonim kérdőív alapján a sebészek 15 százalékának vannak alkoholproblémái. A férfi sebészek közel 14 százalékáról és a női sebészek 26 százalékáról van szó.
2012.03.14. Hírek

Mezei liliom segíthet az inoperábilis bazaliomásokon

A Genentech/Roche által fejlesztett, hedgehog jelátviteli útvonal gátlószerként működő, kísérleti szakaszban lévő Vismodegib nevű gyógyszer az eredmények szerint nagy hatékonysággal alkalmazható a bazálsejtes carcinoma áttétes és lokálisan előrehaladott eseteiben is.
2012.03.14. Hírek

Alvás világnapja: a magyarok rosszul alszanak

Egy felmérés szerint a magyarok rosszul alszanak, tíz felnőttből mindössze ketten érzik teljesen pihentetőnek alvásukat - vált ismertté az alvás világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
2012.03.14. Hírek

Új kórházat hoz létre a kormány?

A kormány egyetért azzal, hogy a Szent László Kórház területén hozzanak létre egységes intézményt a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet, a tököli Büntetés-végrehajtás Központi Kórház és a Szegedi Fegyház és Börtön krónikus utókezelő részlegének - olvasható a Magyar Közlönyben.
2012.03.13. Hírek