hírek

Vizitdíj helyett vénydíjat vezetnének be

A gyógyászati segédeszközök tb-támogatásának jelentős csökkentésével számol az egészségbiztosító, még a vénydíj bevezetését is elképzelhetőnek tartják - értesült a Magyar Nemzet.
2012.03.13. Hírek

Új vezetők a kórházak élén

Az államosított kórházak főigazgatói és a gazdasági igazgatói posztjaira legkésőbb a hónap pályázatot írnak ki - erősítette meg a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága.
2012.03.13. Hírek

A román orvosok is nyugaton vállalnak munkát

Az elmúlt évben több mint 2841 orvos kért külföldi munkavállaláshoz szükséges szakmai igazolást, a Román Orvoskamara közleménye szerint a legnépszerűbb célországok Németország, Nagy-Britannia és Franciaország voltak: 835-en Németországban, 611-en Nagy-Britanniában és 560-an Franciaországban kívántak dolgozni.
2012.03.13. Hírek

A kártyapénz emelését követelik a háziorvosok

A háziorvosok márciusban reménykednek, áprilisban tárgyalnának, és ha nem érnek el eredményt, júniusban demonstrálnak – derült ki Selmeczi Kamill, a Fakoosz Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége elnökének szavaiból.
2012.03.13. Hírek

Újabb eredmények a komplex regionális fájdalom szindróma kutatásában

A komplex regionális fájdalom szindróma (CRPS) vagy Morbus Sudeck néven ismert betegség jellemzője, az agy különböző, szenzoros és motoros területeinek ismeretlen eredetű, kóros elváltozásaiból adódó neuropátiás fájdalom. A Neurology című folyóiratban megjelent beszámoló alapján, egy német multidiszciplináris kutatócsoport elsőként mutatta ki, hogy CRPS betegeknél fellépő agyi elváltozások a test mindkét oldalára hatást gyakorolnak.
2012.03.13. Hírek