hírek

Nincs értelme a három dózisnak HPV ellen?

Egy tanulmány szerint a HPV vakcina két dózisa is elég lehet a hatáshoz. Így - gazdasági okok miatt - mintegy 50 százalékkal több nőhöz jutna el, ha elegendő lenne pusztán két dózist alkalmazni belőle.
2012.03.12. Hírek

Túlterhelt sebészetek

Százhúsz százalékon pörögnek a sebészeti ügyeletek, rendre két-három hónapot csúsznak a tervezett műtétek.
2012.03.12. Hírek

Profilt váltanak a kórházak

Fokozatosan megszűnne az összes aktív ágy a kazincbarcikai kórházban, amely egynapos ellátások biztosítása mellett pszichiátriai szakkórházzá válik. Az idén májustól induló térségi ellátási rend értelmében az intézmény alapvetően a közeli izsófalvi pszichiátriai intézmény munkáját veszi át, a jövő év áprilisáig átmenetileg csak a szülészet üzemelne itt harmincöt ággyal.
2012.03.12. Hírek

Átadták a kaposvári kórház új épülettömbjét

Átadták a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház új épülettömbjét pénteken; az eseményen Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára kiemelte, hogy az egészségügyben rövidebb várólistára, jobb ellátásra, gazdaságosabb és hatékonyabb működésre van szükség, s ebben Kaposváron sokat segít ez a beruházás.
2012.03.12. Hírek

LSD segíti az alkoholfüggőket a leszokásban

Elegendő lehet egyetlen adag a hallucinogén kábítószerből, az LSD-ből, hogy segítsen az alkoholfüggőknek elhagyni szenvedélyüket - idézte a BBC norvég kutatók megállapítását, akik az 1960-as években lefolytatott LSD-tanulmányok eredményeit elemezték újra.
2012.03.12. Hírek

Még több orvos távozhat Magyarországról

A korábbinál is erősebben kötheti a külföldi munkához a Magyarországról kivándorolt orvosokat a tandíj-visszafizetési kötelezettség. A nyugati kórházak könnyedén "kivásárolhatják" a volt magyarországi orvostanhallgatókat. Évente több orvos távozik külföldre, mint amennyi befejezi a képzést.
2012.03.12. Hírek