hírek

Kiégés a magyar egészségügyben

A magyar egészségügyi dolgozók testi-lelki egészségi állapota szinte közhelyesen rossz, az ágazati dolgozók egyre nagyobb mértékű külföldre vándorlásával és pályaelhagyásával pedig a téma még égetőbb, mint valaha. A vizsgálandó tényezők között fontos szempont a kiégés, amelynek mértékére és okaira vonatkozóan az elmúlt években készült felmérés Magyarországon.
2012.03.09. Hírek

Orvosi tápszerek tűnnek el a polcokról

Megszünteti Magyarországon orvosi tápszereinek forgalmazását az Abbott Laboratories. A cég a döntéséről levélben értesítette a patikákat és a készítményeket használó kórházakat.
2012.03.09. Hírek

Vitákat gerjesztő béremelés

Az orvosok átlagosan mintegy havi bruttó 70 ezer forint többletre számíthatnak, de csak azok, akik közalkalmazotti státuszban vannak. A vállalkozók, például a háziorvosok nem kapnak béremelést.
2012.03.08. Hírek

Mi lesz a forradalmi magyar gyógyszerből?

Nem túlzás, a HIV-fertőzöttek kezelését egy egyszerű tapasz forradalmasíthatja. Egy magyar kutatónő, Lisziewicz Julianna és a Genetic Immunity amerikai-magyar gyógyszercég már évek óta ezen a fejlesztésen dolgozik. A tapasz az immunrendszert használja fel a betegség legyőzéséhez.
2012.03.08. Hírek