hírek

Első lépésként elfogadható a 45 milliárd forint

Elegendőnek tartja az orvosok itthon tartására az egészségügyi államtitkár által ígért 45 milliárd forintot a kórházszövetség elnöke – hangzott el a Hír Televízió Kontraszt című műsorában. Rácz Jenő azt is elmondta: az első béremelési lépcsőt követően a későbbiekben még további felzárkóztatásra lesz szükség.
2012.03.06. Hírek

Elengedik a rezidensek kezét

Nem ismerte a vércukorszintmérő jelzéseit, ezért cukros vizet itatott a magas vércukrú beteggel dr. P. Nóra. A páciens röviddel később meghalt. Ezt írta nemrégiben a Blikk. Az FN24-nek nyilatkozó fiatal rezidensek szerint számos ilyen eset történik, csak nem derül ki.
2012.03.06. Hírek

Ma 113 éves az Aspirin

Ki ne hallott volna már a nagy múltú láz- és fájdalomcsillapítóról, az Aspirinről? Azonban, még ha - vény nélkül kapható gyógyszer lévén - gyakran is használjuk, sok mindent nem tudunk róla.
2012.03.06. Hírek

Egy cégnek milliárdos hasznot hozhat a röntgenezüst

Rövid időn belül akár milliárdos haszonra is szert tehet az a cég, amelyik monopóliumot szerezhet a leselejtezett röntgenfilmek felvásárlására. A felvételekből egy speciális eljárással nagy tisztaságú ezüst vonható ki.
2012.03.06. Hírek

NEFMI: Amit az elektromos cigarettáról érdemes tudni

A dohányzás miatti egészségveszteség mérsékelése, a dohányzás megelőzése, a dohányzásról való leszokás elősegítése, a dohányfüst expozíció csökkentése kiemelt népegészségügyi prioritás világszerte, így hazánkban is. A szabályozás szigorodása, a megváltozott egészség- és szociális kultúra elősegíti, hogy egyre kevesebben szoknak rá a dohányzásra, és egyre több dohányos próbálja letenni a cigarettát.
2012.03.06. Hírek

Jogszabálytervezet a háziorvosi tevékenységhez

Nemzeti Erőforrás Minisztérium egyeztetésre bocsájtotta 'A háziorvosok indikátor alapú telj.értékeléséről és az orvosok gyógyszerrendelése értékelésének szabályairól szóló NEFMI-rendelet, valamint az eg.ügyi szolgáltatások e-Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól Kormányrendelet-tervezetet.' Jogszabálytervezet az alább olvasható. Véleményezési határidő: 2012. március 9.
2012.03.06. Hírek

Rejtélyes női betegség - Van megoldás

Endometriózis - orvosi szaknyelven így ismert az a betegség, amelyről főként az utóbbi években esik több szó. Régebben is tudtak róla az orvosok - mondja Fülöp István, a Róbert Károly magánklinika meddőségi részlegének vezető főorvosa -, de mivel a diagnosztikai lehetőségek, az eljárások és a technikai fejlettség nem volt olyan fokon, mint ma, nehezen ismerték fel ezt a betegséget.
2012.03.05. Hírek