hírek

Tartós memóriazavart okozhat a mellrák elleni kemoterápia

Súlyos és évtizedeken át tartó memóriazavart okozhat a mellrák legyőzésére használt kemoterápia-forma - állítják kutatók, akik sajátos nevet is találtak a problémára: a 'kemo agy' lassabban dolgozik és rosszabbul emlékezik egészséges társainál.
2012.03.01. Hírek

Orvosképzés külföldön: Bécs vagy Marosvásárhely?

Ausztriában augusztusig lehet jelentkezni orvosképzésre, amennyiben valaki kimarad a magyar egyetemekről, még mehet Bécsbe tanulni. Semmi sem lehetetlen, de nagyon nehéz bent maradni - mondja az egyik kint tanuló magyar lány. Marosvásárhelyen a tervek szerint hamarosan megalakulhat az orvosi egyetem magyar tagozata, amelyre égető szükség van, jelenleg ugyanis a hallgatók fele magyar.
2012.03.01. Hírek

Idén is díjaznák a legjobb gyógyszerészeket

Az elmúlt években megváltozott a gyógyszerész szakma fő feladata, a gyógyszerközpontúságot a betegcentrikusság váltotta fel, éppen ezért az „Év gyógyszerésze” cím középpontjában is a gyógyszerészi gondozás áll – mondta Mikola Bálint a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének elnöke, az idei „Év Gyógyszerésze” pályázat meghirdetésének bejelentésén.
2012.03.01. Hírek

Légszomjkampányt szervezett a Tüdőér Egylet

Légszomjkampány címmel szervezett programot a ritka betegségek világnapján a Tüdőér Egylet a budapesti Vörösmarty téren a súlyos tüdőbetegség, a pulmonális hipertónia ismertségének növelése érdekében.
2012.03.01. Hírek

Betegszállítók: Csongrád megyében tartalékautók üzembe állításával biztosítják a betegszállítást

A Magyar Betegszállítók Országos Egyesületének (MBOE) közlése szerint Csongrád megyében a többi helyi betegszállító cég tartalékautóinak üzembeállításával oldják meg a betegek fuvarozását, miután az egyik szegedi betegszállító cég jelezte, hogy márciustól nem vállal több munkát. Az MBOE az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a betegszállítás zavartalan fenntartására ez nem jelent tartós megoldást.
2012.03.01. Hírek

Papp Magor: a bértárgyalások jól haladnak, de még "aktiválódhatnak" a felmondólevelek

Kevesebb mint egy hónap maradt a rezidensek által az egészségügyi ágazatvezetésnek adott negyedéves türelmi időből; Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ)elnöke szerint a bértárgyalások jól haladnak, de továbbra is fennáll a lehetősége, hogy március végén aktiválódnak azok a felmondólevelek, amelyeket mintegy 2500 egészségügyi dolgozó helyezett "letétbe".
2012.03.01. Hírek

Egészségturisztikai kampányt indít belföldön a Magyar Turizmus Zrt.

A belföldi turizmust népszerűsítő – tavaly indított – mozgalom és kampányok folytatásaként a Magyar Turizmus (MT) Zrt. márciusban országos termékalapú egészségturisztikai kampányt indít a turisztikai régiók szolgáltatói ajánlatainak összefogásával - közölte a nemzeti turisztikai marketingszervezet kedden az MTI-vel.
2012.02.29. Hírek