hírek

2014-ben piacra kerülhet a Richter originális gyógyszere

Elemzők szerint legkorábban 2014-ben kerülhet piacra a Richter originális fejlesztésű, antipszichotikus gyógyszere, amely több milliárd dolláros bevételt is hozhat a magyar gyógyszergyárnak. A Richter keddi bejelentését a cariprazine-nal végzett klinikai vizsgálatok pozitív eredményéről a szakemberek rendkívül pozitívnak értékelik a társaság jövőbeli növekedési kilátásaira nézve.
2012.02.29. Hírek

Új gyógyszerjelölt az ALL kezelésében (Fázis II vizsgálat eredményei)

A terápiarefrakter és relaptáló akut lymphoid leukaemia (ALL) kezelési lehetőségei korlátozottak, viszont az ALL betegkben magas a CD22 expressziója. A vizsgált molekula az inotuzumab ozogamicin, CD22 monoclonalis antitest, a calecheamicin toxinhoz kötötten. Jelen közlemény a klinikai hatást elemző Fázis II vizsgálatot mutatja be.
2012.02.29. Hírek

Hogyan és mikor kellene megkezdeni a WC-re szoktatást?

Elég kevés tudományosság van annak hátterében, hogy a kisgyermekeket mikor és hogyan próbáljuk meg WC-használatra szoktatni. Amikor a szülők tanácsot kérnek ez ügyben, az orvosok általában a konszenzusnak megfelelően a 18 hónapos kort javasolják.
2012.02.28. Hírek

Bedőlt az egyik szegedi betegszállító cég

Március elsejétől nem szállít több, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által finanszírozott beteget a Maros Sped Kft., az egyik szegedi betegszállító cég – írta a Délmagyarország.
2012.02.28. Hírek

Újabb bejelentés a Richtertől

Megérkezett a hír, amit a befektetői közösség hónapok, sőt talán évek óta várt: a Richter és a Forest közös fejlesztése, a cariprazine (RGH-188) fő indikációjában, a skizofrénia esetében is sikeresen zárult a fázis III vizsgálat, így megindulhat az amerikai törzskönyvezés a gyógyszer számára.
2012.02.28. Hírek

A háziorvosok bérét nem emelik

Évről évre egyre idősebbek a háziorvosok, mert a fiatalok közülük is inkább külföldre mennek, ahol magasabb bérért kevesebbet kell dolgozniuk. Most mégis egyre inkább úgy tűnik, hogy ők nem részesülnek a bérrendezés első köréből.
2012.02.28. Hírek

Influenza - Látogatási tilalom a kaposvári kórházban; ÁNTSZ-adatok

Az influenzaszerű tünetekkel kezelt betegek számának emelkedése miatt a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban az egész intézményre kiterjedő látogatási tilalmat rendeltek el - közölte a kórház igazgatósága hétfőn az MTI-vel. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfői adatai szerint országszerte összesen kilenc megyében, valamint a fővárosban csaknem húsz kórházban van érvényben látogatási tilalom.
2012.02.28. Hírek