hírek

A koffeinterápia pozitív hatásai múlékonyak

Egy korábbi vizsgálat, a Koffein a Koraszülöttek Apnoéjára kutatás (CAP trial) kimutatta, hogy a koffeinterápia nagyban csökkenti a halálozási vagy a fogyatékossági rátát 18-21 hónapos korig. Egy új tanulmány szerint azonban az alacsony súllyal született csecsemők esetében alkalmazott koffein terápia pozitív hatásai idővel csökkennek.
2012.02.26. Hírek

Az örökletes vakság génterápiás kezelése

Amerikai kutatók Leber-féle kongentitális amaurózis-ban (LCA) szenvedő betegeknél szignifikáns látásjavulást értek el a két szem egymást követő génterápiás kezelésével. - olvasható a Science Translational Medicine nemrégiben megjelent kiadásában.
2012.02.25. Hírek

Az egészségügyi szakma egy része bízik a bértárgyalások sikerében

Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke és Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke egyelőre bízik abban, hogy rövid időn belül sikeresen zárulnak a bértárgyalások. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke viszont úgy véli: a béremelésre szánt forrás nem elég ahhoz, hogy megállítsák az orvosok elvándorlását.
2012.02.24. Hírek

A kiegészítő magánbiztosítás csökkentheti a hálapénz szerepét

A hálapénzért nem kap többletszolgáltatást az egészségügyben a beteg, az üzleti biztosítók viszont tudnak többletszolgáltatást nyújtani, ha belépnek erre a piacra - mondta Paál Zoltán, a Generali-Providencia vezérigazgató-helyettese csütörtökön a biztosító sajtóklubjában, Budapesten.
2012.02.24. Hírek