hírek

Egynapos sebészet és nappali kórház is segíti áprilistól a betegellátást Szentendrén

Március végéig mintegy 300 millió forint értékű orvosi eszközöket kap Szentendre felújított járóbeteg-ellátó központja. A fejlesztéseknek köszönhetően 16 szakellátással bővül az intézmény, köztük egynapos sebészettel és nappali kórházzal - tájékoztatta Pázmány Annamária, a Szentendre Város Egészségügyi Intézményei (SZEI) vezetője az MTI-t.
2012.02.22. Hírek

Tudás és technika - A gerincgyógyászat fellegvárában

Háromféle ember van: akinek már fájt a gerince, akinek fáj, és akinek fájni fog. Bár elcsépelt közhelyként hangzik a megállapítás, sok igazságtartalma van Varga Péter Pál szerint is, aki az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatójaként és gyakorló gerincsebészként naponta szembesül a mondás valóságával. "A gerincbetegség népbetegség - mondja -, és nem csak nálunk, hanem szerte a világon."
2012.02.22. Hírek

Egyiptom lehet a hamis rákgyógyszerek forrása

Svájci, dán és brit nagykereskedőkön is áthaladt az a hamis gyógyszerkészlet, amelynek felbukkanása ügyében a hetekben adtak ki figyelmeztetést az amerikai hatóságok. A rákos megbetegedések kezelésére használt hamisított Avastin injekciók forrása Egyiptom lehet.
2012.02.21. Hírek

Emberi világjárvány törhet ki, ha kiszabadulnak

A veszélyessége miatt az ENSZ továbbra is titkosításra javasol két tanulmányt, amely azt írja le, hogy kutatók miként módosították a madárinfluenza vírusát oly módon, hogy emberről is továbbterjedhessen – jelentette be pénteken Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
2012.02.21. Hírek

Nem lehet szülészorvost fogadni

Nem fogadhatják fel a soproni kismamák a helyi kórház nőgyógyászait, szülésznőt azonban választhatnak maguknak. Főleg fáradtságukra való hivatkozással döntöttek így a soproni szakorvosok. Ezentúl nem kötnek szóbeli megállapodást a terhes nőkkel arról, hogy a nap bármelyik szakában, szabadidejükben is bemennek hozzájuk a kórházba levezetni a szülésüket.
2012.02.21. Hírek