hírek

Lázadnak a világ kutatói

Már több mint hatezer kutató csatlakozott a tudományos lapok egyik legnagyobb kiadója, a holland Elsevier ellen szervezett bojkotthoz. A kiadó ellen annak üzleti stratégiája miatt indul lázadás a tudósok között. Azt követelik, hogy ne kelljen többé horribilis összegeket fizetniük, ha valaki hozzá akar férni azokhoz a tudományos eredményekhez, amelyek közpénzen születtek. A bojkotthoz számos magyar kutató is csatlakozott, többek között a Semmelweis Egyetem vezetősége és a Szegedi Tudományegyetem munkatársai is.
2012.02.20. Hírek

Elkészült a Debreceni Egészség Központ fejlesztési projekt

Csaknem 12 milliárd forintos beruházással elkészült a Debreceni Egészség Központ fejlesztési projekt; a fejlesztést szombaton az orvoscentrum Kapcsolat napja programjai keretében adta át Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Rácz Róbert hajdú-bihari kormánymegbízott és Kósa Lajos (Fidesz), a város polgármestere.
2012.02.20. Hírek

WHO együttműködési központ a debreceni orvoscentrumban

A WHO Társadalmi Sebezhetőség és Egészség Együttműködési Központjának nevezte ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Népegészségügyi Kar Megelőző Orvostani Intézetét; az erről szóló dokumentumot Jakab Zsuzsanna, a WHO európai igazgatója adta át Ádány Róza intézetvezető professzornak szombaton a DEOEC Kapcsolat napja programjának keretében.
2012.02.20. Hírek