hírek

Önerőből a rák ellen - Sejtprogramozás Debrecenben

Az ember szervezetének egyik legérdekesebb rendszere az immunrendszer. Feladata, hogy észlelje a szervezetbe kívülről behatoló idegen anyagokat, például, mikroorganizmusokat, majd megsemmisítse őket. A rák gyógyításával foglalkozó szakemberek régi vágya, hogy az immunrendszer a tumorsejtek ellen is olyan intenzitással vegye fel a harcot, mint a fertőző betegséget okozó mikroorganizmusok ellen.
2012.02.19. Hírek

Napok alatt összeforr a törött csont egy új módszerrel

A Georgia Egyetem tudósainak felnőtt őssejtek segítségével a csont gyógyulásában és helyreállásában fontos szerepet játszó proteint sikerült előállítaniuk. A szakemberek az előállított proteint gélbe keverve egy olyan gittszerű anyagot hoztak létre, amely látványosan felgyorsítja a csontforradás sebességét.
2012.02.19. Hírek

Tiszteletbeli ápolóvá avatták Szócska Miklóst

Pro Sanitate és Miniszteri oklevél kitüntetéseket adtak át a Magyar Ápolók Napján, pénteken a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban a Magyar Ápolási Egyesület szervezésében. Az elismeréseket Schmidtné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége, Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár, valamint az egyesület elnöke, Bugarszki Miklós és alelnöke, Vártokné Fehér Rózsa adta át.
2012.02.17. Hírek

A koleszterin problémával küzdő betegek többsége nem hallott a gyógyszer-felírás változásairól

Az említett betegségben szenvedők közel 30%-a tudott valamilyen a gyógyszerek rendelhetőségével kapcsolatos, közeljövőben életbe lévő változás megemlíteni. A betegek többsége orvosa véleményét kéri ki arról, hogy a gyógyszerkiváltáskor melyik konkrét tablettát kérje a patikában – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb kutatásból, amelyet a WEBBeteg.hu portál megbízásából készített koleszterinproblémával küzdő betegek megkérdezésével.
2012.02.17. Hírek