hírek

A kalocsai Szent Kereszt Kórház aktív kórház marad

A kalocsai Szent Kereszt Kórház a Bács-Kiskun Megyei Kórházzal kötött megállapodásnak köszönhetően továbbra is aktív kórházként működik, de a város tárgyalásokat kezdeményez az egészségügyi intézmény állami kézbe adásáról. Erről a kalocsai képviselők az önkormányzat csütörtöki zárt ülésén döntöttek.
2012.02.17. Hírek

137 milliárd forint egészségügyi fejlesztésekre

Három év alatt 137 milliárd forint áll rendelkezésre egészségügyi fejlesztésekre - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Balatonfüreden, ahol a betegek kórtörténetét online megosztó rendszert mutattak be.
2012.02.17. Hírek

Lézerkészülékkel gyarapodott a fej-nyaksebészeti osztály a győri megyei kórházban

A korszerű fej- és nyakdaganat-sebészetben nélkülözhetetlen lézerkészülékkel gyarapodott a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház Fül-orr-gége és fej-nyaksebészeti Osztálya; a 4,5 millió forintos készüléket támogatásokból vásárolták - mondta Tamás László János főigazgató-főorvos a készülék átadása alkalmából tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.
2012.02.17. Hírek

Szócska szerint siker a nemdohányzók védelméről szóló kampány

Eddig mintegy 2,5 millióan látták az egészségügyi államtitkárság által a nemdohányzók védelmében indított kampány üzeneteit - jelentette be Szócska Miklós egészségügyi államtitkár csütörtökön, Budapesten sajtótájékoztatón, ahol az országos tiszti főorvos helyettese elmondta, a március végéig adott türelmi idő alatt is ellenőrzik a munkahelyeket, a vendéglátóhelyeket, hogy betartják-e a január elején hatályba lépett, a dohányzás szigorításáról szóló törvénymódosítást.
2012.02.17. Hírek

Új műszereket kaphat a Markusovszky kórház újszülött részlege

Csaknem százhatvanmillió forintos beruházással hamarosan megkezdődik a Vas Megyei Markusovszky Kórházban Perinatális Intenzív Centrum (PIC) orvosi műszereinek és informatikai eszközeinek korszerűsítése, az elavult berendezések cseréje - közölte a kórház vezérigazgató-főorvosa az MTI-vel csütörtökön.
2012.02.17. Hírek

Külföldre vágynak az egészségügyiek

Nagy várakozás előzte meg tavaly az egészségügy átalakításának terveit. A rendszerben dolgozók migrációs szándéka azonban paradox módon nem lankadt, sőt a külföldi munkavállaláshoz szükséges hatósági igazolást kérők száma kevéssel még meg is haladta az előző évit.
2012.02.16. Hírek

Indulnak a kórházbezárások - rosszul járnak a gyermekes családok

A tegnapi Magyar Közlönyből végre feketén-fehéren kiderül az, hogy a térségi centrumoktól távol élők is csak megyeszékhelyi kórházban vagy régiós központban férhetnek hozzá olyan "speciális" fekvőbeteg ellátásokhoz, mint a gyermek fül-orr-gégészet, a kardiológia, a klinikai onkológia vagy az addiktológia. Kiderült, nem tévedés az sem: térségi várólista kell a mandulaműtéthez is.
2012.02.16. Hírek

Megújult Bodrogkisfalud egészségháza

Ötvenmillió forintból, egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően megújult a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bodrogkisfalud orvosi rendelője és gondozóháza, a páciensek ezen a héten már itt kereshetik fel háziorvosukat, gondozójukat.
2012.02.16. Hírek