hírek

Ügyészségi vizsgálat a Magyar Vöröskereszt gazdálkodása kapcsán

A Magyar Vöröskereszt volt főigazgatóját, Selymes Eriket személyes felelősség terheli a szervezet gazdálkodásáért - közölte a szervezet sajtóirodája szerdán az MTI-vel; mint írták, a szervezeten belül már tavaly lefolytatták az országos igazgatóság elmúlt évi gazdálkodásának átvilágítását, a vöröskereszt ezt követően fordult a Budapesti Közérdekvédelmi Ügyészséghez, a vizsgálat jelenleg is folyamatban van. A menesztett főigazgató gazdasági visszaélések gyanúja miatt több feljelentést tett, Selymes Erik állítása szerint illegitim módon távolítottak el pozíciójából.
2012.02.16. Hírek

Súlyos helyzet alakulhat ki a háziorvosi rendelőkben

Az egészségügyi ellátórendszer átalakításából eredő pluszterheket az alapellátásnak kell viselnie, de ehhez semmilyen pluszforrást nem kaptak a háziorvosok - hívja fel a figyelmet Selmeczi Kamill, a FAKOOSZ Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége elnöke.
2012.02.15. Hírek

Nincs több olcsó HIV-gyógyszer

Indiai HIV-beteg aktivisták szerint milliók életét veszélyezteti az India és az Európai Unió (EU) által megkötni tervezett szabadkereskedelmi megállapodás, amely véget vetne a generikus gyógyszerek szegény országokba történő olcsó exportjának.
2012.02.15. Hírek

OEP: elindult a terápiás regiszter

A tételes elszámolású gyógyszerekhez kapcsolva februárban elindult a terápiás regiszter, amely alapján nem csak az válik követhető, hogy egyes készítményekből mennyi fogyott, hanem azok hatékonysága is - közölte Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója.
2012.02.15. Hírek

GYEMSZI-főigazgató: az idén felgyorsul az egészségügyi rendszer átalakítása

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója szerint mihamarabb egységesíteni kell az egészségügyi ellátórendszert, ha gyorsan akarnak eredményeket, és minél többet szeretnének megtakarítani; Török Krisztina erről annak kapcsán nyilatkozott az MTI-nek, hogy az egészségügyi intézmények az önkormányzatoktól több lépcsőben központi kézbe kerülnek.
2012.02.15. Hírek