hírek

Nincs pénz az orvosok megemelt béreire Szlovákiában

Nincs elég pénz a törvény által előírt megemelt orvosi bérek kifizetésére Szlovákia több megyei és városi kórházában – mondta el az MTI-nek Németh Gabriella, a Magyar Koalíció Pártja (MKP) szociális, családpolitikai és egészségügyi alelnöke pénteken.
2012.02.13. Hírek

Titokzatos betegség Közép-Amerikában - 24 ezer halott tíz év alatt

Rejtélyes betegség terjed járványszerűen Nicaragua és El Salvador csendes-óceáni partvidékén. A kór tíz év alatt 24 ezer áldozatot szedett és több ezren szenvednek a betegség szövődményeitől. Az áldozatok nagy része mezőgazdasági munkás, legtöbben a cukornádültetvényeken dolgoztak. Több külföldi lap, így a BBC is megdöbbentő riportokat közölt a helyszínről.
2012.02.13. Hírek

A baktériumok termelte szuperragasztó a fertőzésekben játszhat szerepet

A nedves felületen megtelepedő Caulobacter crescentus nevű baktérium olyan "cukros", azaz poliszacharidokat tartalmazó váladékot termel, amelynek parányi cseppje több gépkocsi által kifejtett húzóerőnek képes ellenállni; a "szuperragasztó" a fertőzések kialakulásában játszhat szerepet amerikai kutatók szerint.
2012.02.13. Hírek

Újra kétnyelvű egészségügyi kártyákat kapnak a szlovéniai magyarok

A számítógépes rendszer 2011-ben keletkezett hibája miatt a kétnyelvű helyett átmenetileg csak szlovén nyelvű egészségügyi kártyát kapott több szlovéniai magyar. Göncz László, a szlovéniai magyarság országgyűlési képviselője kérésére megszüntették az alkotmányt és több törvényt sértő gyakorlatot.
2012.02.13. Hírek

Lezárult az egészségügyi átalakításról szóló konzultáció

A biztonságos és jó minőségű fekvőbeteg-ellátást a jövőben megyei-térségi együttműködések formájában lehet megszervezni - egyebek között ez is egyértelművé vált az egészségügyi struktúra-átalakításról szóló, minden térséget érintő konzultáció-sorozaton, amelyet a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága kezdeményezett - közölte az államtitkárság az MTI-vel.
2012.02.13. Hírek

Ekkor minősül a jövőben keresőképtelennek

Nem betegség miatti keresőképtelenséget, hanem egyszerűen keresőképtelenséget definiál az új munka törvénykönyve (Mt.) a munkavégzés kötelezettség alóli mentesülés okaként. De pontosan kit tekinthetünk az új Mt. szerint keresőképtelennek?
2012.02.13. Hírek

A stressz gyulladáskeltő

Kicsit jobban megvilágítja a stressz káros hatásait az a tanulmány, mely azt vizsgálja, hogyan módosítja az immunrendszer bizonyos elemeit az, ha konfliktusba kerülünk környezetünkkel.
2012.02.12. Hírek