hírek

A neurológiai betegségben szenvedők gyakran bántalmazottak

A Neurology szakmai folyóirat január 25-i online kiadásában, az American Academy of Neurology közleményben hívta fel a figyelmet, hogy a neurológiai betegek vizsgálatakor, a betegeket ért esetleges rossz bánásmód vagy bántalmazás tényét monitorozni és a kórtörténetébe integrálva rögzíteni kell.
2012.02.11. Hírek

Egészségügyi államtitkárság: befejeződött az egészségügyi struktúra-átalakításról szóló konzultáció

A biztonságos és jó minőségű fekvőbeteg-ellátást a jövőben megyei-térségi együttműködések formájában lehet megszervezni - egyebek között ez is egyértelművé vált az egészségügyi struktúra-átalakításról szóló, minden térséget érintő konzultáció-sorozaton, amelyet a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága kezdeményezett - közölte az államtitkárság csütörtökön az MTI-vel.
2012.02.10. Hírek

Az Egis az idén árbevétele stagnálására számít

Az Egis Gyógyszergyár Nyrt. a 2011 októberében kezdődött idei üzleti évében forintban számolva lényegében változatlan árbevételre számít - mondta el Poroszlai Csaba, az Egis gazdasági igazgatója a csütörtökön Budapesten tartott tájékoztatón.
2012.02.10. Hírek

Feljelentések: pro és kontra

A négy tagkórházat működtető megyei egészségügyi holding mindig a figyelem középpontjában állt. A 2009-es megalakulása óta a cégmenedzsmentje tett feljelentést gazdasági bűncselekmény elkövetésének gyanújával, s ugyanezért a holding ellen is érkezett feljelentés.
2012.02.09. Hírek

Folyamatosan nő a külföldi orvostanhallgatók száma

A legtöbb külföldit oktató kar között az első hét helyezett fogorvosi és orvosi, valamint állatorvosi kar. Tarol a négy orvos képző egyetem a külföldiek körében, egy tanévben több mint 100 országból fogadnak hallgatókat. A legtöbb külföldi diák a Semmelweis Egyetemre jár. Körképünk.
2012.02.09. Hírek

Astellas-díjasokat ünnepelt a szakma és a nagyközönség a tegnap esti Év orvosa díjátadón

Közös ünnepléssel és élő közvetítéssel zárult tegnap este a 2011-es Jubileumi Astellas-díj - Az Év Orvosa pályázat. A budapesti Művészetek Palotájában a díjazottak tiszteletére rendezett díjátadó gálán az Astellas-díjjal elismert orvosokat a helyszínen ugyan csak mintegy százan köszönthették, a pályázat weboldalán zajló internetes közvetítésnek köszönhetően a rangos eseményt ezrek követték figyelemmel.
2012.02.09. Hírek