hírek

Jól járt az orvosképzés a felsőoktatás átszervezése után

A szeptemberben induló tanévben teljes állami támogatással, alapképzésben 2800-an, egységes, osztatlan, azaz mesterfokozatot nyújtó képzésben pedig 1800-an tanulhatnak orvos- és egészségtudományt. A négy nagy múltú medikusképző egyetemről kértünk adatokat.
2012.02.08. Hírek

Eltűntek a patikákból a biológiai készítmények

Februártól kikerültek a patikai forgalmazásból azok a biológiai készítmények, amelyeket bizonyos autoimmun betegségek kezelésére alkalmaznak a bőrgyógyászat, a gasztroenterológia és a reumatológia területén. Így ezeket már nem lehet ezeket bárhol kiváltani: csak a kijelölt centrumokban vehetik át a betegek. A döntés nyomán a patikák évi fix 25 milliárdos forgalomtól estek el.
2012.02.08. Hírek

Őrizetbe vették a vezérigazgatót

Őrizetbe vette a rendőrség a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding Zrt. vezérigazgatóját - erősítette meg a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.
2012.02.08. Hírek

A Richter pozitív kutatási eredményről számolt be

Újabb pozitív eredmény született a Richter Gedeon Nyrt. és a Forest Laboratories, Inc. közös fejlesztés alatt álló antipszichotikus készítménye, a cariprazine (RGH-188) fázis III vizsgálatában, s ez már a harmadik egymást követő pozitív eredménnyel záruló klinikai vizsgálat - közölte a Richter a BÉT honlapján szerdán.
2012.02.08. Hírek

Egészségügyi államtitkárság: csökken a kórházak adósságállománya

Megkezdődött a kórházi szállítói tartozások kifizetése, a kórházak adóssága folyamatosan csökken - közölte az egészségügyi államtitkárság kedden az MTI-vel, a Világgazdaság aznapi cikkére reagálva; a lap szerint a kórházak tartozásainak összege az elmúlt időszakban sem csökkent, mi több, növekedett, miután a megyei és a fővárosi intézmények államosítása miatt gyakorlatilag leállt a számlafizetés.
2012.02.08. Hírek

Elég egy ügyeletes orvos?

Az ország 14 megyéjében 28 központi ügyeletet működtető vállalkozás kényszerűségből csökkentené az ügyeletes orvosok számát. A központi orvosi ügyelet évekkel ezelőtt kialakított struktúráján az egészségügyi szolgáltatást végző Emergency Service Kft. változtatni szeretne.
2012.02.07. Hírek