hírek

Korszerű kezeléssel sok vakság megelőzhető

Egy évtized alatt felére csökkent Dániában az időskori látászavarral kezdődő, majd teljes megvakulással járó esetek száma. Egy tanulmány szerint ezt egy új gyógyító eljárással sikerült elérni.
2012.02.04. Hírek

Energiaital túladagolás: háromnegyede a 18 év alatti fiatalokat érinti

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal 2011. november 1. óta gyűjti és feldolgozza az energiaital-fogyasztással összefüggő események adatait. Az első elemzés, mely a 2011. december 31-ig tartó időszakot fogja át, arról tanúskodik: ezen időszakban hazánkban 123 főnél idézett elő rosszullétet, illetve kellemetlen testi tüneteket az energiaital fogyasztás. Mindez aggodalomra adhat okot – figyelmeztet az országos tisztifőorvos.
2012.02.04. Hírek

Orrsprayvel a pánikrohamok ellen

Azoknak a gyógyszereknek, amelyeknek az agyban kell hatniuk, először a mérgek behatolását megakadályozó, úgynevezett vér-agy gáton kell átjutniuk. Német kutatóknak most sikerült egy szorongásoldóval áttörniük e gátat.
2012.02.03. Hírek

Szócska Miklós: az egészségügy fejlődik

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencs mellett a térség további harminc településén élő közel ötvenezer embernek biztosít magasabb szintű járóbeteg-szakellátást a település rendelőintézetében megvalósult több mint 800 millió forintos beruházás, amelyet csütörtökön adtak át.
2012.02.03. Hírek

Pontos otthoni vércukormérést tesz lehetővé az új magyar eszköz

Klinikai pontosságú vércukormérést tesz lehetővé az otthoni önellenőrzésnél egy hazai tulajdonú vállalkozás saját fejlesztésű, új generációs vércukormérője, amelyet szerdán mutattak be a Magyar Tudományos Akadémián rendezett szimpóziumon - tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.
2012.02.02. Hírek

A rezidensek újraindították a visszaszámlálást

A Magyar Rezidens Szövetség szerdán újraindította a letétbe helyezett felmondólevelek "aktiválásával" kapcsolatos visszaszámlálást, tekintettel arra, hogy a három hónapos türelmi időből egy hónap már letelt.
2012.02.02. Hírek