hírek

Megalakult az Egyházi Kórházak Szövetsége

2012. január 27-én megalakult az Egyházi Kórházak Szövetsége, alapító Okiratát a Betegápoló Irgalmasrend, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza, a MAZSIHISZ Szeretetkórház és a Budapesti Szent Ferenc Kórház képviselői írták alá.
2012.01.30. Hírek

Tíz magyar cég az Arab Health 2012 orvostechnikai kiállításon

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szervezésében 10 magyar orvostechnikai vállalat mutatkozott be a január 23-26. között megrendezett Arab Health-en, amely a világ egyik legnagyobb orvostechnikai kiállítása - tájékoztatta a Nemzeti Külgazdasági Hivatal pénteken az MTI-t.
2012.01.30. Hírek

Női jogvédők: az abortusz elérhetősége központi eleme a nők jogainak

Az abortusz elérhetősége központi eleme a nők jogainak - hangsúlyozták egybehangzóan a felszólalók a Patent Egyesület pénteki budapesti konferenciáján, ahol külföldi szakemberekkel együtt azt vázolták fel: ha korlátozzák az abortuszhoz való hozzáférést az a nem biztonságos abortuszok, és az ebből következő halálozások számának emelkedéséhez vezethet.
2012.01.30. Hírek

Jógával a palpitáció ellen

A jógázás csökkente a szívdobogásos rohamok gyakoriságát szívritmuszavaros betegek esetében - vált ismertté egy amerikai tanulmányból.
2012.01.29. Hírek

Szívbetegséget okoz a bekapcsolt gén

Közelebb kerültek a kutatók ahhoz, hogy rájöjjenek, hogyan befolyásolják a gének a szív egészségét: az embrionális fejlődéskor egy gén elmaradt kikapcsolódása okozhat szívbetegséget. Az állatkísérletekben azok az egerek, amelyeknél aktívan, bekapcsolva hagyták a szóban forgó gént, a későbbiekben szívizomproblémáktól szenvedtek.
2012.01.29. Hírek