hírek

A kórházak is fizetik az állam karcsúsítását

Fordított kasszasöprésbe kezdett a kórházaknál és más intézményeinél a Nemzeti Erőforrás minisztérium. A tavalyi költségvetési pénzmaradványokat igyekeznek sürgősen visszaszedni, hogy abból finanszírozzák az ágazatban mintegy 1300 közalkalmazott elbocsátást.
2012.01.24. Hírek

Egyedülálló berendezés az infarktus megállapítására

Egy egyszerű berendezés a mentőautóban, amely nem is túl drága, a segítségével viszont eldönthető, hogy egy infarktus-gyanú valóban komoly eset-e, vagy csak riadalom. Nem mindegy ugyanis, melyik kórház felé fordul a mentő, ha sietni kell.
2012.01.24. Hírek

Újabb madárinfluenzás haláleset Kínában

Egy hónapon belül már a második ember halt meg madárinfluenzában (H5N1) Kínában. A halálesetek különösségét az adja, hogy egyik áldozat sem került kapcsolatba szárnyasokkal a megbetegedését megelőző egy hónapban.
2012.01.24. Hírek

Cser Ágnes szerint ő az EDDSZ elnöke

Zárt ajtók mögött tartotta tisztújító kongresszusát az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) pénteken Budapesten. Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke az EDDSZ tagjaként próbált bejutni a rendezvényre, de másokhoz hasonlóan nem engedték be. Cser Ágnes az MTI-nek később azt mondta, ismét megválasztották a szervezet elnökévé, Gaskó István viszont úgy tudja, a választásra nem került sor.
2012.01.23. Hírek

Szabolcsban nem lesznek kórházbezárások

Az Egészségügyi Holding (EH) Zrt.-hez tartozó négy kórház a jövőben is gyógyító funkciót tölt be, a holdingot érintően nem lesznek kórházbezárások - közölte Kiss Zoltán Tamás, az intézményeket tömörítő társaság vezérigazgatója pénteken Nyíregyházán.
2012.01.23. Hírek

Keretszámok - PTE: nem lesz olyan jelentős az intézmény vesztesége

A Pécsi Tudományegyetemen (PTE) mintegy négyszázzal-ötszázzal lehet kevesebb az előző évinél 2012-ben az államilag finanszírozott képzésben részt vevők száma a pénteken közzétett intézményi keretszámok fényében - közölte Lengvárszky Attila, az intézmény oktatási igazgatója az MTI-vel.
2012.01.23. Hírek

Most esik atomjaira az egészségügy?

Működés közben újrakódolja az egészségügyi ellátó rendszert, és ekképpen összehasoníthatatlanná teszi minden korábbi rendszerrel a Nefmi legújabb, pénteken megjelent rendelettervezete, mely a kormány honlapján hétfő délig véleményezhető. Hab a tortán a térségi várólista szabályainak megfogalmazása, vagy a szakorvos nélküli szakrendelés bevezetése.
2012.01.23. Hírek

Abortuszszigorítást kényszerítene ki az Alaptörvény?

Újraéledhet az abortuszvita Magyarországon - állítják jogvédők azok után, hogy az új alkotmány szerint a magzat életét a fogantatástól védelem illeti meg. A kormánypártiak szerint semmi egyéb nem történt, mint belekerült az alkotmányba az Alkotmánybíróság joggyakorlata. Más viszont úgy látja: a szabályozásból az következik, hogy előbb-utóbb csak akkor engedélyezik majd az abortuszt legálisan, ha az anya élete veszélybe kerül.
2012.01.23. Hírek