hírek

Az SMS segít a fogamzásgátló rendszeres szedésében

A naponta érkező szöveges üzenet segít a fogamzásgátló tabletta rendszeres szedésében. Az Obstetrics & Gynecology januári számában megjelent tanulmány arról számol be, hogy azoknak a nőknek, akik naponta kaptak egy felvilágosító, vagy oktató jellegű üzenetet, 64 százaléka hat hónap után is rendszeresen szedte a fogamzásgátlót, míg a kontrollcsoportban 10 százalékkal rosszabb az arány.
2012.01.22. Hírek

Szteroid helyett hidratáló a pikkelysömörös kismamáknál

A portlandi Amerikai Pikkelysömör Alapítvány Bizottsága szerint a pszoriázis kezelésének első vonalában ideális esetben hidratálókat és testápolókat kellene helyezni a terhességben és szoptatás esetében, ismerve a szteroidok és egyéb készítmények lehetséges mellékhatásait.
2012.01.22. Hírek

300 millió forint „Praxis-váltás” programra - közlemény

A NEFMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága korábban tett bejelentésének megfelelően vissza nem térítendő támogatásokkal kívánja segíteni a fiatal háziorvosok pályakezdését, valamint az idős kollégák nyugdíjba vonulását, továbbá a kulturált betegfogadási körülmények kialakítását.
2012.01.20. Hírek

Az alkohol az első trimeszter végén veszélyezteti leginkább a magzatot

A várandósság bármely időszakában elfogyasztott alkohol növeli a magzati alkoholos szindróma kialakulásának esélyét, ám ennek kockázata akkor a legnagyobb, ha az állapotos nő a terhesség első trimeszterének második felében iszik alkoholt - idézte amerikai kutatók megállapítását a LiveScience.
2012.01.19. Hírek