hírek

Laktációs Ambulancia segíti a szoptatási nehézségekkel küzdő édesanyákat a Semmelweis Egyetemen

Ingyenes tanácsadással várja a szoptatási nehézséggel küzdő édesanyákat a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának Laktációs Ambulanciája. A személyre szabott tanácsadás során többek között a fájdalmas szoptatással, mellrehelyezési problémákkal, sebes mellbimbóval, gyógyszerszedési kérdésekkel kapcsolatban kérhetnek segítséget az érintettek, szükség esetén pedig kontrollvizsgálatra is jelentkezhetnek.
2022.04.13. Hírek

Felújítás miatt új helyre költözik a transzplantációs klinika

Alapos előkészítés után, áprilisban két ütemben költözik át a Külső Klinikai Tömbbe a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájának transzplantációs részlege, amelynek jelenlegi, Baross utcai épületét felújítják. A transzplantációs és sebészeti tevékenység, valamint az ambuláns ellátás változatlan kapacitással működik majd az új helyszíneken, május 19-től, illetve május 25-től. A költözés megszervezésekor elsődleges szempont volt az ellátás biztonságossága és folyamatossága – hangsúlyozta dr. Szijártó Attila, a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika igazgatója.
2022.04.11. Hírek

NNK: csökkent a betegek száma

Az influenzaszerű megbetegedések számának öt hete tartó folyamatos emelkedése után a 13. héten országosan csökkent a betegek száma, azonban két megyében még mindig többen keresték fel orvosukat influenzás panaszokkal, mint a 12. héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.
2022.04.08. Hírek

Tavaly is brutális mennyiségű gyógyszer landolt a zöldkukákban

2021-ben ismét emelkedett és elérte a 341 tonnát a Recyclomed Nonprofit Kft. által begyűjtött gyógyszerhulladék mennyisége, egy évvel korábban 2020-ban a koronavírus-járvány miatt 338,4 tonna lejárt szavatosságú vagy fel nem használt gyógyszert gyűjtöttek be – közölte a VG-vel Miklósi András, a Recyclomed Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
2022.04.07. Hírek

Újfajta szívbillentyűműtétet végeztek el Szegeden

Új, a mellkas nagy kockázattal járó megnyitását kiváltó szívbillentyűműtétet végeztek el két alkalommal az elmúlt hetekben a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Invazív Kardiológiai Részlegén - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága pénteken az MTI-t.
2022.04.04. Hírek

Új szakrendelőt kap a ceglédi Toldy Ferenc Kórház

Új szakrendelőt kap a ceglédi Toldy Ferenc Kórház. A külső telephelyen működő rendelőt a kórházhoz költöztetik, a beruházáshoz több mint 4 milliárd forint áll rendelkezésre az Egészséges Budapest Programban - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
2022.04.04. Hírek