hírek

Milliókkal tartoznak a kórházaknak a potyázók

Akinek nincs érvényes biztosítása, csak saját költségére veheti igénybe az ellátást. A magyar állampolgárok helyett ezt most még kifizeti az OEP, a külföldiektől azonban a kórházaknak kell behajtaniuk a pénzt, ami persze sokszor reménytelen.
2012.01.17. Hírek

Orvosok internet elérése és online szokásai

Az internet elterjedése rendkívül gyors ütemben ment végbe az elmúlt években az orvosok körében nemzetközi és hazai viszonylatban egyaránt. Írásunkban a legfontosabb aktuális mutatószámokat tekintjük át.
2012.01.17. Hírek

Nehéz helyzetben van, mégis bővülhet a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás a fejlesztők szerint

A csökkenő állami normatíva miatt nehéz helyzetben van a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás intézménye, a rendszer fejlesztői mégis bíznak abban, hogy néhány éven belül a jelenlegi 32 ezerről akár 700 ezerre is nőhet azoknak a nyugdíjasoknak a száma, akiknek a biztonságára távfelügyelettel vigyázhatnak a hozzátartozóik - közölte az egyik érintett cég vezetője hétfőn az MTI-vel.
2012.01.17. Hírek

Kanyaró megbetegedések halmozódása Pest megyében

A Fővárosi Szent László Kórház 2011. december 16-án jelentette a Budapest Fővárosi Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv Járvány-ügyi osztályának, hogy egy 8 éves gyermek kanyaró-gyanúval került kórházi felvételre.
2012.01.16. Hírek

Zökkenők a kórházak állami átvételében

Csaknem félszáz intézményben egy-két hétig még nem tudnak elektronikusan utalni, mert a kórházaknak az év végén le kellett mondaniuk a szerződésüket számlavezető bankjukkal. Az utalás januártól a Magyar Államkincstáron keresztül működik, ugyanakkor még nem alakították ki számukra az úgynevezett GIRO rendszert, ami nélkülözhetetlen az elektronikus utaláshoz.
2012.01.16. Hírek

Megalakult az egészségügyi védelmi bizottság Csongrád megyében

Az országban elsők között alakult meg Csongrád Megyei Egészségügyi Védelmi Bizottság. A szervezet létrejöttét a decemberben elfogadott, erről szóló kormányrendelet írja elő, és arra ad felhatalmazást, hogy egészségügyi válsághelyzet idején a betegek biztonságos ellátása érdekében beavatkozhasson.
2012.01.16. Hírek

Mely kórházhoz, osztályhoz fordulnak a betegek?

A szakállamtitkárság sajátos elemzésre készül; a már meglévő, intézményszintű analízis után megvizsgálják azt is, hogy a betegek melyik kórházhoz, osztályhoz fordulnak szívesen egy-egy betegségükkel.
2012.01.16. Hírek