hírek

Influenza - ÁNTSZ: terjed a vírus Európában

Európában még alacsony az influenza aktivitása, de a múlt hónaphoz képest a vírus terjedése növekvő tendenciát mutat - írta hivatalos Facebook-oldalán az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton.
2012.01.16. Hírek

Leálltak az uniós kórházberuházások

Leálltak az állami tulajdonba került kórházakban az uniós forrásból finanszírozott beruházások, mivel az átmeneti időszakban felmerülő kifizetések kereteit nem rendezték előre. A probléma az, hogy a vállalkozók az önkormányzatokkal szerződtek.
2012.01.13. Hírek

Nagy baj van a román influenza-vakcinákkal

A román egészségügyi minisztérium által a Cantacuzino Intézettől vásárolt egymillió influenzaoltás kétharmadának alacsony a hatóanyag-tartalma – derült ki az erdélyi Krónika szerint az ellenőrzések során. A vakcinákat visszavonták, az oltási kampány egyelőre szünetel.
2012.01.13. Hírek

Újabb forráscsökkenés az egészségügyben?

Újabb, összességében legalább 11 százalékos forráscsökkenést jelent az egészségügyben a Magyar Kórházak- és Rendelőintézetek Szövetsége (MKRSZ) szerint az elmúlt évi 4,2 százalékos infláció és a forint euróval szembeni gyengélkedése (az állami költségvetés 299 forintos euróárfolyamával számolva).
2012.01.13. Hírek

Az orvosok nem iparosok - A MOK közleménye

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége a közelmúltban szerzett tudomást arról, hogy múlt év decemberében egy saláta-törvény részeként benyújtott képviselői módosító indítvánnyal megváltoztatták az 1999. évi, a gazdasági kamarákról szóló CXXI. törvényt.
2012.01.12. Hírek

Vitatott a nikotintapasz hatékonysága

A nikotin tapaszok nem segítenek jobban a dohányzásról való leszokásban, mint a cigaretta spontán, azonnali elhagyása – állítja egy tanulmány, amelynek kertében több száz amerikai dohányost és volt dohányost követtek nyomon öt éven keresztül.
2012.01.12. Hírek

A kórházi dolgozók 92 százaléka minimálbéres

Az év első napjaiban a halasi kórháznak is utaltak abból a 27 milliárd forintból, amit az egészségügyi intézmények között osztott szét a kormány a szállítók felé elmaradt tartozások rendezésére. 145 millió forint érkezett a kórház számlájára január másodikán.
2012.01.12. Hírek

Nem tudnak fizetni az állami kórházak

Az intézményeknek meg kellett szüntetniük a kereskedelmi bankoknál lévő számláikat, mert azok vezetését 2012-től az államkincstár vette át. Ám máig nem telepítették az érintett kórházakba azokat a terminálokat, amelyek közvetlen kapcsolatot teremtettek volna a kincstárnál vezetett számla és az intézmény között - írja Népszabadság.
2012.01.12. Hírek