hírek

Az aspirin rendszeres szedése mégsem gátolja meg a szívrohamot?

Az embereknek évekig azt mondták, hogy az aspirin rendszeres szedése segíthet megelőzni a szívroham, a stroke vagy a rák kialakulását. Most egy új bizonyíték megkérdőjelezi ezt az állítást, ugyanis egy friss tanulmány szerint az aspirin napi szedése nem csökkenti a kardiovaszkuláris betegség miatti halálozást.
2012.01.12. Hírek

Csökken a kórházi orvosok száma Csehországban

Csökkentik a kórházi orvosok számát Csehországban. Leos Heger egészségügyi miniszter rendelete alapján minden 30 ágyas kórházi osztályon megszüntetnek fél orvosi helyet, ami országosan mintegy ezer orvosi hely megszüntetését jelenti - írja a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap szerdán.
2012.01.12. Hírek

Hibás mellimplantátumok: a héten közölhetik a magyar álláspontot

Legkésőbb péntekig kell az egészségügyi államtitkárságnak hivatalosan is tájékoztatnia a szakmát az ügyben, ezután pedig a nyilvánosságot az úgynevezett PIP mellimplantátumok ügyében – értesült az origo.hu plasztikai sebészi körökből. A NEFMI egészségügyért felelős államtitkársága valószínűleg nem vár péntekig, szerdán vagy csütörtökön jelenhet meg közleménye – írja a hírportál.
2012.01.11. Hírek

Folytatódnak az egészségügyi dolgozók bérrendezését célzó tárgyalások

Ma folytatódnak az egészségügyi dolgozók bérrendezését célzó egyeztetések az egészségügyi államtitkárságon. A Magyar Orvosok Szövetségének (MOSZ) veszprémi és pécsi alapszervezete felhívta a figyelmet: a szakmának a megjelölt követeléseket a szükséges minimumfeltételnek kell tekintenie, nem alku tárgyaként. Bélteczki János, a MOSZ elnöke az új katasztrófa-egészségügyi szabályozás módosításáról is tárgyalna.
2012.01.11. Hírek