hírek

Győri kórház: hisznek az államosításban

A január 1-jén életbe lépett változásoktól egy új finanszírozási rendszer kialakítását és a betegek gyors, korszerű ellátását várják a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban is.
2012.01.10. Hírek

Kecskeméten is újszülöttet tettek a kórház babamentő inkubátorába

Egy koraszülött, de egészséges fiú újszülöttet tettek vasárnap Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kórház babamentő inkubátorába - közölte az intézmény sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel. A hétvégén a budapesti Madarász utcai kórház babamentő inkubátorában is találtak egy újszülöttet.
2012.01.10. Hírek

Közlemény a gyógyszerrendelést érintő változásokról

A gyógyszerrendelést, kiváltást érintő 2012. március 1-jétől hatályba lépő változások – a sajtóban megjelent – téves értelmezése miatt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága szükségesnek tartja az alábbiak tisztázását.
2012.01.09. Hírek

Alapellátó orvosok: vészhelyzet nincs, csak a pénz kevés

Míg a rezidensek magasabb béreket követelve három hónapos haladékot adtak a kormánynak, eddig már kétezer alapellátásban dolgozó orvos döntött úgy, hogy nem vállal több önkéntes túlmunkát. Felmerülhet a kérdés, ettől összeomolhat-e az orvosi ellátás rendszere?
2012.01.09. Hírek

A Liga az EDDSZ új elnökével egyeztetne

Az Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) törvényesen és az alapszabály szerint megválasztott új elnökét várja egyeztetésre a jövőbeni együttműködésről a Liga Szakszervezetek.
2012.01.09. Hírek