hírek

Dupla bér a külföldről érkező orvosoknak?

Egy nemzetgazdasági minisztériumi rendelet értelmében harmadik országból érkező egészségügyi dolgozóknak legalább bruttó 240 ezer forintos havi bért kötelező biztosítani, amely kétszerese egy átlagos orvosi fizetésnek.
2012.01.05. Hírek

Oltóanyag hepatitis C ellen?

Az első, egészséges embereken végzett teszteken bevethetőnek bizonyult a hepatitis C elleni újfajta oltóanyag, amelyet csimpánzokból nyert génmanipulált vírus segítségével állították elő, hogy így mobilizálják az emberi immunrendszert a hepatitis C ugyancsak virális kiváltója ellen.
2012.01.05. Hírek

Egészségügyi államtitkárság: évente több milliárd forint spórolható meg az egyhavi gyógyszerkiváltással

Évente több milliárd forint spórolható meg az egy hónapra elegendő gyógyszermennyiség kiváltásával, de megmarad az a lehetőség, hogy a beteg különleges élethelyzetére tekintettel, amelyet az orvosnak dokumentálni kell, több hónapra egy vényen történjen meg a gyógyszer felírása és kiváltása - közölte az egészségügyi államtitkárság szerdán az MTI-vel.
2012.01.05. Hírek

Uzsoki-ügy - Előkerültek az eltűnt "bizonyító erejű" dokumentációk

Egy kivétellel előkerültek az Uzsoki utcai Kórházban azok a dokumentációk, amelyek az intézmény vezetése szerint bizonyító erejűek lesznek a morfintúladagolásban meghalt betegek ügyében indított vizsgálat során - erősítette meg Golub Iván főigazgató a Bors című napilap által írtakat kedden az MTI-nek.
2012.01.04. Hírek

A rezidensek tovább gyűjtik a felmondóleveleket

Noha a múlt év végéig összegyűlt felmondólevelek aktiválását egyelőre elhalasztotta a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ), a szervezet további felmondólevelek letétbe helyezését várja a kollégáktól; a célok ugyanazok, egyedül a határidő változott március 29-re, de többször ezen nem módosítanak - közölte az MRSZ elnöksége kedden a honlapján.
2012.01.04. Hírek