hírek

Regionális onkológiai központot hoznak létre Veszprémben

Három év múlva nyitja meg kapuit a regionális onkológiai központ Veszprémben, az erről szóló támogatási szerződést csütörtökön írták alá a Csolnoky Ferenc kórházban, ahol emellett átadták a félmilliárd forintból felújított sürgősségi osztályt.
2011.12.23. Hírek

Rezidensek levele a kormányfőnek

Az orvosok további „kényszerelvándorlásának” megakadályozásában és a zavartalan betegellátás biztosításában is kérik Orbán Viktor miniszterelnök segítségét a szakorvosjelöltek készülő levelükben. Kérésük időszerűségét Papp Magor rezidenselnök azokkal az adatokkal indokolta lapunknak, amelyekkel a Betegbiztonsag.blog.hu honlapjuk készítésekor szembesültek.
2011.12.23. Hírek

A jó diagnózishoz egy tenyérnyi készülék is elég

A szívbetegségek vizsgálatának egyik legkorszerűbb módszere az ultrahangos szívvizsgálat, melynek legújabb eszköze egy mobiltelefon méretű kéziműszer, amelyet az Európai Echokardiográfiás Társaság budapesti konferenciáján mutattak be.
2011.12.23. Hírek

Döntöttek a kórházak állami kézbe adásáról

Megszavazták a fővárosi kórházak állami kézbe adásáról szóló javaslatot a Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén, ennek értelmében Tarlós István főpolgármester aláírhatja az átadás-átvételi megállapodást a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettel (GYEMSZI), valamint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel.
2011.12.22. Hírek

Kedvezményt adna a kormány az egészségért

Központosítaná a betegek adattárát a kormány, azt remélve, hogy ettől hatékonyabbá és gyorsabbá válik ellátásuk menete. Terveik szerint az egészségesen élőket járulékkedvezménnyel támogatnák, az állapotukra nem figyelő kliensek viszont drágábban kapnának gyógyszert- értesült az Origo.
2011.12.22. Hírek

Befejeződött az egyetemi klinikák környezetének felújítása Szegeden

Megújultak a szegedi egyetemi klinikákat övező közterületek, az uniós támogatással megvalósult beruházásnak köszönhetően elsősorban a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) már működő, illetve épülő klinikáihoz juthatnak el könnyebben az ott dolgozók és gyógyulók – közölte Botka László (MSZP) polgármester szerdán a Tisza-parti városban.
2011.12.22. Hírek

Újra felbukkant a madárinfluenza Hongkongban

A hongkongi egészségügyi hatóságok elrendelték szerdán több mint 17 ezer csirke levágását, miután egy rutinellenőrzésen madárinfluenza-vírusra bukkantak egy elhullott házi szárnyasban.
2011.12.22. Hírek

Ma dönthetnek 13 budapesti kórház államosításáról

Az egészségügyi intézmények állami kézbe adásáról, a fővárosi teherforgalmi behajtási rendszer felülvizsgálatáról, valamint a vidámpark tulajdonosi kölcsönéről dönthet szerdai rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés.
2011.12.21. Hírek

Lecsukhatják a sztrájkoló szlovák orvosokat

Kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik azt a szlovákiai orvost, aki rendkívüli helyzet, szükségállapot esetén nem teljesíti az államilag elrendelt kötelességét – ezt tartalmazza a pozsonyi kormány által hétfőn jóváhagyott büntetőtörvény-módosítás.
2011.12.21. Hírek