hírek

Influenza - NNK: tovább erősödött az influenza

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentése szerint március 21. és 27. között 27 200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel, ami 9 százalékkal több, mint az azt megelőző héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján pénteken közzétett jelentésében.
2022.04.01. Hírek

Magyar-ukrán egészségügyi kisszótár

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az ukrán menekültekkel való kommunikáció megkönnyítése érdekében összeállított egy magyar-ukrán nyelvű egészségügyi kisszótárt.
2022.03.29. Hírek

Már a gyógyszerhiány is fenyegeti Oroszországot

A szankciók, melyek az Ukrajna elleni agresszió miatt sújtják Oroszországot, máris hatással vannak az oroszok hétköznapi életére, hiszen sok gyógyszert hiába keresnek a gyógyszertárakban – írja a francia közszolgálati RFI.
2022.03.25. Hírek

Mesterséges intelligencia segíti a bőrbetegségek felismerését a Semmelweis egyetemen

Hétszázféle bőrbetegséget képes azonosítani a páciens által beküldött fotó alapján az a mesterséges intelligencia alapú technológia, amelyet januártól tesztelnek a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján, és amely mától ingyenesen elérhető. Az alkalmazást kifejlesztő magyar céggel az egyetem öt évre szóló, hosszú távú kutatás-fejlesztési keretmegállapodást kötött további mesterséges intelligenciára épülő orvostechnikai szoftverek közös fejlesztése és bevezetése érdekében.
2022.03.24. Hírek