hírek

Réthelyi sem tudta, hogy adómentes lesz az egészségpénztár

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár nem tudott arról a törvénymódosításról, amellyel a kormánykoalíció kinyitja a kapukat az egészségügyben a magánbiztosítók előtt - írta a Magyar Nemzet. A lap kifejtette: a változtatás lényege, hogy adó- és járulékmentessé tennék a munkáltatóknak a dolgozók utáni egészségpénztári befizetéseket.
2011.12.21. Hírek

Tudják a feladatukat a háziorvosok

Most minden feltétel megvan ahhoz, hogy több pénz folyjon be az alapellátás működtetésébe – mondta Heintz Tamás háziorvos, fideszes országgyűlési képviselő. Az egészségügyi bizottság tagja ezt a többi között az átalakított indikátorrendszerrel, a praxisok céltámogatásának bevezetésével, valamint a praxisalap létrehozásával indokolta.
2011.12.21. Hírek

Adventi riogatás vagy rideg valóság - Kinek sajnálatos a harcmodor?

A Magyar Orvosi Kamara évek óta mindhiába jelzi, hogy Magyarországon már nem beszélhetünk biztonságos betegellátásról, hiába ültette kamerák elé egyenes adásba is az ország különböző részein operáló sebészeket, akik konkrét és elborzasztó ügyek bemutatásával igyekeztek felrázni a közvéleményt és a döntéshozókat, érdemben nem történt semmi.
2011.12.20. Hírek

Átalakul a rokkantellátás rendszere

Elfogadta az Országgyűlés keddre virradó éjjel a megváltozott munkaképességű emberek ellátásainak átalakításáról szóló törvényt. A rokkantsági nyugdíj megszűnik, a megváltozott munkaképességűek a következő évtől két típusú ellátást kaphatnának: rehabilitációsat vagy rokkantságit.
2011.12.20. Hírek

Fizetés nélkül is fűthetnek a kórházakban télen

Az Országgyűlés hétfői döntése értelmében egyes közfeladatokat ellátó állami és önkormányzati intézmények felmentést kaphatnak a fűtési szezonra az energiaszolgáltatások fizetési hátralék miatti kikapcsolása alól. A képviselők 294 igen szavazattal, 48 nem ellenében döntöttek az erről szóló fideszes javaslat elfogadásáról.
2011.12.20. Hírek

A beteget nem csak az orvos, hanem a gyógyszerész is kezeli

Fontos szerepet játszatnak a gyógyszerészek a krónikus betegségek kezelésében, mivel az orvossal együttműködő patikus segíthet a "terápiahűségben" a pácienseknek - igazolták amerikai kutatók szívelégtelenségben szenvedők statisztikái alapján.
2011.12.20. Hírek