hírek

Hiába fellebbezett a gyógyszerhamisító

Hiába fellebbezett a rá kiszabott ítélet ellen az a gyógyszerhamisító, akit Nagy-Britannia legsúlyosabb gyógyszerhamisítási ügyében játszott szerepe okán ítélt nyolc év szabadságvesztésre a bíróság.
2011.12.13. Hírek

A kutatók és oktatók is elhagyják az országot?

A magyar egészségügy és egyben a magyar orvosképzés rengeteg nehézséggel küzd. A jelenleg talán legakutabb ezek közül az orvos elvándorlás kérdése: a rezidensek elszántak, a kormányzat pedig nem tud, vagy nem akar lényegi bérfejlesztést végrehajtani az egészségügyben. A professzorok szerint az egész ország számára kitörési pont lehet az idegen nyelvű orvosképzés, ehhez azonban hiányzik egyelőre a kormányzati akarat.
2011.12.13. Hírek

Kétszintű lesz az egészségügy?

A módosított szja-törvény alapján a munkáltató által kötött betegségbiztosítások díja adó- és járulékmentes lesz. A jómódúak magasabb szintű egészségügyi ellátást kapnak majd, mint a normál járulékfizetők.
2011.12.13. Hírek

Állampolgári Bizottság: kényszerrel nem lehet gyógyítani

Az ország összes pszichiátriájára egységesen jellemző problémákat tár fel az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány a Jelentés a pszichiátriai kezeltek emberi jogi helyzetéről Magyarországon - 2011 című, MTI-hez hétfőn eljuttatott kiadványában.
2011.12.13. Hírek