hírek

Miért kap bőrrákot gyakrabban a hím egér?

A bőr egyik rosszindulatú daganata sokkal gyakrabban fordul elő férfiakon, mint nőkön és egy új, egereken végzett vizsgálat magyarázatot adhat erre a jelenségre. Az érdekes tanulmány eredményeit a Journal of Investigative Dermatology közölte.
2011.12.13. Hírek

Veszélyben több száz háziorvos helyzete?

Ellehetetleníti a területi ellátási kötelezettség nélküli háziorvosokat az egészségügyi salátatörvénynek az Országgyűlés által elfogadott passzusa. Az egészségügyi államtitkárság szerint hiába szerepel ez a törvényben, "keresik a módját" annak, hogy az ezer betegnél többet ellátó praxisok megmaradjanak.
2011.12.12. Hírek

Miért nem hirdethető a támogatott gyógyszer?

A korlátozott tájékoztatás, tájékozódás jelenleg nagy probléma a betegek körében. A ma hatályos jogszabályok alapján ugyanis társadalombiztosítás által támogatott gyógyszer vagy gyógyászati segédeszköz (gyse) nem hirdethető a fogyasztók (betegek) részére. A használati útmutatóban foglalt tartalmi információn kívül semmilyen más, további hasznos, a termékhasználatot vagy a vásárlás előtti döntést megkönnyítő információ nem közölhető a gyártók és forgalmazók által a rászorulók részére.
2011.12.12. Hírek

Élet fájdalom nélkül - Megfékezhető, csillapítható, gyógyítható

Fáj, lüktet, szúr, nyom, nyilall, éget, szorít... Ki ne érzett volna már legalább egyet vagy akár többet is ezekből a testet, lelket próbára tevő negatív hatásokból? A fájdalom egyidős az emberiséggel, a csillapítására történő törekvés is, ennek ellenére csak a XXI. században keresik intenzíven a választ, a megoldást a fájdalom okozta kínokra. Annál is inkább időszerű és szükségszerű a fájdalomkutatás fejlesztése, mert a világon közel 50 millióan küzdenek valamilyen fajtájával. Magyarországon is közel kétmillióan szenvednek testi-lelki fájdalmaktól.
2011.12.12. Hírek

Nem befolyásolja a csontok sűrűségét az egész test vibráció

A test vibráció alkalmazásával kapcsolatban sokféle kedvező hatást írtak le, egyebek között az idősödő emberek csontsűrűségének növelését és így a csonttörések veszélyének csökkentését. Kanadai kutatók a legkorszerűbb vizsgáló módszerekkel igyekeztek tisztázni a sokfelé népszerű eljárás alkalmazásának értékét.
2011.12.12. Hírek

Világító foglepedék

Egy újfajta képalkotó módszerrel akár 120 különböző baktérium, valamint egymás közti kapcsolatuk is kimutatható az emberi szájban.
2011.12.11. Hírek