hírek

Két héten belül aláírhatják a megyék a vagyonátadási megállapodásokat

Hamarosan megjelenik a vonatkozó törvény végrehajtási rendelete, ezt követően - várhatóan két héten belül - valamennyi megyében aláírhatják az önkormányzatok az államnak történő vagyonátadásról szóló megállapodásokat - közölte Virág Rudolf, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára szerdán Zalakaroson.
2011.12.08. Hírek

Támogatják a fogyatékosok segítését a nagy nemzetközi szervezetek

A legnagyobb nemzetközi szervezetek egyformán készek arra, hogy támogassák a fogyatékossággal élők bevonását a társadalom életébe - derült ki az Európai Parlamentben szerdán Brüsszelben szervezett konferencián, amelyen a Világbank és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közösen publikált fogyatékosságügyi világjelentését mutatták be.
2011.12.08. Hírek

Februárban elkészülhet az egészségügy térségi felosztása

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetnek (GYEMSZI) 2012. február 20-ig el kell készítenie a fekvőbeteg-szakellátási kapacitások és az azokhoz tartozó ellátási területek felosztására irányuló teljes javaslatot - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányrendeletben.
2011.12.08. Hírek

Két új mammográf üzemel Szegeden

Két új digitális mammográf révén tovább javul Szegeden az emlőrák diagnosztizálásának lehetősége; az egyik készülék a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ rendelőintézetébe, a másik a patológiai intézetben működő emlődiagnosztikai egységbe került - közölte a klinikai központ az MTI-vel.
2011.12.08. Hírek

Lezárult a 2011-es mellrák elleni figyelemfelhívó rendezvénysorozat

Tizenhat cég csatlakozott az Egészség Hídja Partnerlánchoz, így 10 ezer dolgozóhoz juthatott el az egészséges életmód üzenete - hangoztatta Körtvélyes Éva, az egyesület elnöke a 2011-es mellrák elleni figyelemfelhívó rendezvénysorozat és az idei Egészség Hídja Partnerlánc dolgozói egészségkampány zárórendezvényén.
2011.12.08. Hírek

Veszélyben a háziorvosi rendszer

A háziorvosi rendszer működését romló feltételrendszer mellett stagnáló minőség jellemzi; csaknem 220 ezer magyar állampolgár pedig olyan településen él, ahol nincs állandó háziorvos - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) hétfőn az MTI-vel.
2011.12.07. Hírek

Korszerű CT-szimulátort adtak át a debreceni orvoscentrumban

Az országban elsőként a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Sugárterápia Tanszékén üzemelt be új típusú, a besugárzás tervezéséhez alkalmazott computertomográf (CT) szimulátort a Philips cég; a berendezést kedden adta át Paragh György centrumelnök.
2011.12.07. Hírek