hírek

A magyarok inkább a patikustól kérdeznek

Több magyar fordul gyógyszerészhez, hogy panasza kezelésére ajánljon valamit, mint az európai átlag - közölte a Nielsen piackutató cég a témában végzett legutóbbi nemzetközi felmérése eredményét kedden az MTI-vel.
2011.12.07. Hírek

Cukorbajban is szívet védenek az omega-3 zsírsavak

A szív-és érrendszeri betegségek szempontjából igen nagy kockázatúnak számítanak a cukorbetegek, de az omega-3 zsírsavak adásával ez a veszély még akkor is hatásosan csökkenthető, ha már volt valamilyen ritmuszavar vagy szívroham. Holland kutatók nagy tudományos feltűnést keltő tanulmányát, a cukorbetegség nemzetközi folyóirata, a Diabetes Care közölte.
2011.12.06. Hírek

Magyar cégek a moszkvai orvostechnikai kiállításon

A FÁK térség legnagyobb orvostechnikai kiállításán a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által szervezett kollektív magyar standon hét magyar vállalat - a Medicor Elektronika Zrt., a Thormed Kft., a Labtech Kft., a Weck-Ap Kft., Tensiomed Ltd., a Control-X Medical Kft. és az Innomed Zrt. - kap bemutatkozási lehetőséget.
2011.12.06. Hírek

Felújították a dorogi kistérség szakrendelőjét

Felújították a Dorog és kistérsége lakóit ellátó szakrendelőt, valamint a beruházás keretében digitális röntgenkészüléket szereztek be, amely lehetőséget ad a távgyógyászati szolgáltatás bevezetésére - tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t.
2011.12.06. Hírek

Széleskörű összefogásra van szükség – A MOSZ Küldöttközgyűlésén történt

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) székházában megrendezett eseményen dr. Bélteczki János elnök széleskörű összefogásra, a Liga-tagság fenntartására, valamint a nemzetközi kapcsolatok bővítésére szólította fel a megjelent orvos-küldötteket. A december 3-i eseményen a küldöttek döntöttek a Liga-tagság fenntartásáról, a járóbeteg-ellátó intézmények képviseletét ellátó fórum, illetve bizottság létrehozásáról, emellett elfogadták a 2010-es költségvetés teljesülését is.
2011.12.06. Hírek

Megszavazták az újabb egészségügyi "salátatörvényt"

Hétfőn elfogadta az Országgyűlés az újabb egészségügyi "salátatörvényt", így a jövőben a gyógyszerek támogatásánál számítani fog a "beteg-együttműködés", az egészségügyi régiókat hamarosan felváltják a térségek, az új pszichoaktív anyagok, vagyis a tudatmódosító szerek ellenőrzése pedig szigorodni fog.
2011.12.06. Hírek

Történelmi nyomozás egy rejtélyes betegség után - Orvos-detektív az AIDS nyomában (2. rész)

A gyarmati idők népszámlálási adataiból, a modern "bozóthúsvadászatról" készült felmérésekből és a nem steril tűk által megsebesített nővérek fertőzöttségi arányaiból Pépin arra következtetett, hogy a húszas évek elején legfeljebb 1350 vadász kerülhetett kapcsolatba az érintett csimpánzcsoport vérével. Az állatoknak csak hat százalékuk - körülbelül 80 példány - lehetett fertőzött, és a sebesült vadászoknak kevesebb mint négy százaléka kaphatta el a vírust.
2011.12.06. Hírek