hírek

Káoszveszély a szlovákiai gyógyszertárakban - figyelmeztetnek a gyógyszerészek

Káosz kialakulásának veszélye fenyeget a szlovákiai gyógyszertárakban, miután csütörtökön életbe lép a gyógyszerekről és segédeszközökről rendelkező új törvény, amely szerint a jövőben az orvosok már nem gyógyszereket, hanem csak hatóanyagokat fognak felírni a vényekre, s a patikusok dolga lesz eldönteni, milyen gyógyszert adnak a betegnek - állítja a Szlovák Gyógyszerészeti Kamara (SLeK) szerdai nyilatkozatában.
2011.12.01. Hírek

Magyar segítséget is vár Szlovákia

Az orvosok tömeges felmondása miatt életbe lépett szükségállapotban a szlovák egészségügyi miniszter a környező országoktól, pl. Magyarországtól is segítséget kért.
2011.11.30. Hírek

Mire elég egy kezdő orvos bére?

Mintegy 200 milliárd forintos támogatás kellene az egészségügynek ahhoz, hogy megfelelően tudjon működni az alapellátás, és a munkaerő is stabilan megmaradjon - vélekedett Éger István.
2011.11.30. Hírek

Az ombudsman változtatást javasol a háziorvosi ellátás jelenlegi szabályozásában

Szabó Máté ombudsman szerint az alapellátásban dolgozó háziorvosok és a betegek számára is hátrányos következményekkel járhat, hogy kizárólag az önkormányzat hatáskörébe tartozik a körzetkialakítás és körzetmódosítás jogosultsága, ezért megállapításait megküldte a nemzeti erőforrás miniszternek és felkérte, kezdeményezzen jogszabály-módosítást az ügyben.
2011.11.30. Hírek

Jobban jár az együttműködő beteg?

A betegek négy százaléka sosem váltja ki vérzsírcsökkentőjét, a többiek jó része úgy szedi, mintha fájdalomcsillapító lenne, csak akkor veszi be, ha gyors segítségre van szükség. Holott jó részük megelőzésre szolgál, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb krónikus betegség életmódváltást követel.
2011.11.29. Hírek

Nincs remény több pénzre

A méltatlanul alacsony fizetések és a túlhajszoltság mellett a rezidenseket az is sújtja, hogy kemény falakba ütköznek, ha ki szeretnék egészíteni a 70-80 ezer forintos nettó alapbérüket.
2011.11.29. Hírek

Egyágyas szülőszobák nyíltak a debreceni klinikán

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) szülészeti és nőgyógyászati klinikáján hétfőn egyágyas szülőszobákat adtak át; a négy teljesen különálló, fürdőszobás szobát a legkorszerűbb szülőágyakkal és barátságos bútorokkal rendezték be.
2011.11.29. Hírek