hírek

Tanulmány: az autoimmun betegeknél nagyobb a tüdőembólia kockázata

Az autoimmun betegségekkel, például reumás sokízületi gyulladással vagy Crohn-betegséggel kórházban kezelt pácienseknél jóval nagyobb az életveszélyes tüdőembólia kialakulásának kockázata - számoltak be tanulmányuk eredményéről svéd kutatók a The Lancet című brit orvosi folyóiratban.
2011.11.29. Hírek

HIV-replikációt gátló molekulát azonosítottak

A Nature magazin beszámolója szerint a University of Manchester és a Medical Research Council kutatói ismét egy lépéssel közelebb kerültek annak megértéséhez, hogyan segíthet saját testi fehérjéink egyike a HIV vírus terjedésének megállításában.
2011.11.29. Hírek

Új, magas potenciájú HIV-neutralizáló antitesteket hoztak létre

A California Institute of Technology (Caltech) biológusai HIV pozitív betegektől nyert magas potenciájú antitestek izolációjával új, széles hatásspektrumú neutralizáló antitesteket hoztak létre, amely a HIV vírussal szembeni újabb terápiák lehetőségét vetíti előre. - olvasható a Science Express október végi számában.
2011.11.28. Hírek

Egészségcentrum nyílt Székesfehérváron

Teljes körű nőgyógyászati és őssejtbank-szolgáltatást nyújt, mammográfiai szűrést, ultrahangvizsgálatot végez, és többféle szakrendelést folytat a Székesfehérváron pénteken megnyitott egészségcentrum; az intézményt a város polgármestere avatta fel.
2011.11.28. Hírek

Az egészségügyi dolgozók egyre elkeseredettebbek

A Magyar Rezidens Szövetség tisztában van az ország gazdasági helyzetével, ám, ha Magyarországon továbbra sem veszik elég komolyan az egészségügyi dolgozók felmondási akcióját, itthon is könnyen odáig fajulhat a helyzet, mint Szlovákiában, mert a kollégák egyre elkeseredettebbek - nyilatkozta Papp Magor, a szervezet elnöke az MTI-nek.
2011.11.28. Hírek