hírek

Újabb titkokat fedtek fel HIV elleni immunvédekezésben

A Jamie Rossjohn professzor és Andrew Brooks professzor által vezetett nemzetközi tudóscsapat új felfedezéseket tett a KIR molekulák innate immunrendszerben, így a vírusellenes védekezésben betöltött szerepéről. Az eredményeiket a Nature-ben publikálták.
2011.11.27. Hírek

Az erekciós diszfunkció növeli a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát

A Journal of the American College of Cardiology szeptemberi számában közölt meta-analízis alapján az erekciós diszfunkcióval küzdő férfiak esetében (ED) szignifikánsan növekszik a kardiovaszkuláris betegségek, a szívkoszorúér megbetegedés, a stroke, és az all-cause mortalitás kockázata függetlenül a konvencionális rizikófaktoroktól.
2011.11.26. Hírek

Támogatás kórházaknak, rendelőintézeteknek

Kórházak, rendelőintézetek és mentőállomások gyermekgyógyász főorvosai vehették át csütörtökön a 2011-es K&H gyógyvarázs pályázaton elnyert összesen 25 millió forint értékű gyermekgyógyászati és mentési eszközöket.
2011.11.25. Hírek

Réthelyi Miklós: hangsúlyos szerepet kap az addiktológiai ellátás

Az új szemléletű egészségügyben nem elsősorban a hatékonyabb betegellátás, hanem az egészség fokozottabb védelme áll a középpontban, és ebben hangsúlyos szerep vár a függőségek megelőzésére és kezelésére szolgáló addiktológiára is - mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter csütörtökön Siófokon.
2011.11.25. Hírek